Altyapı/port sorgulamasını 10 dakikada bir otomatik yapmak engel yedirir mi?

Selamlar,

Boş port açılıp açılmadığını takip edebilmek için sitenizdeki altyapı sorgulama ekranını kullanan basit bir otomasyon hazırladım. Adres bilgilerimi otomatik olarak seçip sorgulama yapıyor, port durumu değişirse de Telegram üzerinden bildirim gönderecek.

Şu anda 30 dakikada bir kontrol edecek şekilde ayarladım. Fakat port açıldığında mümkün olduğunca hızlı haberdar olmak için bu süreyi 10 dakikaya düşürmeyi düşünüyorum.

Sitenizde sorgulama sırasında herhangi bir CAPTCHA, SMS doğrulaması veya kullanıcı girişi istenmediği için sistem ekstra bir işlem yapmıyor; normal şekilde adresi seçip sonucu kontrol ediyor.

Merak ettiğim şey, aynı adres için 10 dakikada bir otomatik sorgu yapılması siteniz açısından sorun oluşturur mu? Spam/bot olarak algılanıp IP engeli veya geçici kısıtlama gibi bir durum yaşanabilir mi? Günde yaklaşık 144 sorguya denk geliyor.

Amacım siteyi gereksiz yere yormak değil, sadece boş port açıldığında mümkün olduğunca erken haberdar olmak. Bu işlem için uygun gördüğünüz bir sorgulama aralığı varsa ona göre ayarlayabilirim.

Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

@sanjaytr_ hocam merhaba, sitenin altyapı sorgulama aracıyla ilgili olduğu için sizi de etiketlemek istedim. Bu şekilde 10 dakikada bir sorgulama yapmak sistem açısından sorun oluşturur mu, uygun gördüğünüz sorgulama aralığı nedir acaba?

api sunucusunun yükünü arttırdığından dolayı muhtemelen izin vermezler zaten sitede fiber takip talebi kısmı mevcut

api sunucusunun yükünü arttırdığından dolayı muhtemelen izin vermezler zaten sitede fiber takip talebi kısmı mevcut
o sistem zaten ttnin ve süperonlinenin kendi sitelerindeki altyapı gelince bilgilendirelim muhabbetini kullanıyor muhtemelen, kendi yaptığım sistem daha sık kontrol ediyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Geri
Üst Alt