Soru Bana ait olan portu kaybetme ihtimalim var mı?

kronik

Onbaşı
Herkese selamlar

Çok uzunca bir süredir
Türk telekom alt yapısından belirli dönemlerde farklı farklı iss lardan hizmet alan ve şu an hala farklı bir iss ndan vdsl hizmeti almaktayım

yakın geçmişe kadar bölgemde boş port alt yapısı sorguladığımda her daim boşta port görünüyordu
gerek direkt kendi adresim gerek üst katım gerek sağımdaki solumdaki ev aynı sokağa ait bütün hatta bir yan sokaktaki adreslerde bile (hizmet aldığım kutudan iki farklı sokak yararlanabiliyor) boşta port görünüyordu

SON 1 AYDIR BOŞTA PORT GÖRÜNMÜYOR

Şimdi ben başka bir iss dan hizmet almak istiyorum

NORMAL ŞARTLARDA MEVCUT HİZMETİ İPTAL ETTİRİP
SIFIRDAN BAŞKA BİR HİZMETE BAŞVURDUĞUNDA ELİNDEKİ POTU YİTİRME İHTİMALİMİN ÇOK YÜKSEK OLDUĞUNU
BU SÜREÇTE TAMAMEN İNTERNET HİZMETİ ALAMAMA İHTİMALİMİN YÜKSEK OLDUĞUNU BİLİYORUM

Lakin çeşitli sosyal medya platformlarında
ben iptal et sıfır başvuru değil ama hizmet taşıması yapmama rağmen
mağdur oldum port yok diye geçiş sağlanamadı eski hizmetimi de kullanamaıyorum şikayetlerini gördüm

BÖYLE BİR İHTİMAL VAR MI
Ben taşıma yaparken eldeki hizmetten de olabilir miyim teknik olarak

Herkese selamlar

Çok uzunca bir süredir
Türk telekom alt yapısından belirli dönemlerde farklı farklı iss lardan hizmet alan ve şu an hala farklı bir iss ndan vdsl hizmeti almaktayım

yakın geçmişe kadar bölgemde boş port alt yapısı sorguladığımda her daim boşta port görünüyordu
gerek direkt kendi adresim gerek üst katım gerek sağımdaki solumdaki ev aynı sokağa ait bütün hatta bir yan sokaktaki adreslerde bile (hizmet aldığım kutudan iki farklı sokak yararlanabiliyor) boşta port görünüyordu

SON 1 AYDIR BOŞTA PORT GÖRÜNMÜYOR

Şimdi ben başka bir iss dan hizmet almak istiyorum

NORMAL ŞARTLARDA MEVCUT HİZMETİ İPTAL ETTİRİP
SIFIRDAN BAŞKA BİR HİZMETE BAŞVURDUĞUNDA ELİNDEKİ POTU YİTİRME İHTİMALİMİN ÇOK YÜKSEK OLDUĞUNU
BU SÜREÇTE TAMAMEN İNTERNET HİZMETİ ALAMAMA İHTİMALİMİN YÜKSEK OLDUĞUNU BİLİYORUM

Lakin çeşitli sosyal medya platformlarında
ben iptal et sıfır başvuru değil ama hizmet taşıması yapmama rağmen
mağdur oldum port yok diye geçiş sağlanamadı eski hizmetimi de kullanamaıyorum şikayetlerini gördüm

BÖYLE BİR İHTİMAL VAR MI
Ben taşıma yaparken eldeki hizmetten de olabilir miyim teknik olarak
XDSL Numarası ile geçiş yaptığın zaman kullandığın porta fiziksel bir müdahale yapılmadığı için port kaybı yaşanmaz.

Geçiş yapma konusunda yaşanan iki farklı sorun var. birincisi ve en sık yaşananı aboneler istediği zaman istediği gibi farklı firmaya geçiş yapabileceğini sanıyorlar. 90 günlük bir sınırı var bunun. Aboneliğin başlatıldıktan sonra 90 gün geçmeden farklı firmaya geçiş yapamıyorsun. ikincisi ise bazı firmalar ya xdsl numarası ile farklı firmaya geçişe izin vermiyorlar ya da bakır altyapıda abonelik almıyorlar. Bu durumda da abone mağdur olabiliyor.

XDSL Numarası ile geçiş yaptığın zaman kullandığın porta fiziksel bir müdahale yapılmadığı için port kaybı yaşanmaz.

Geçiş yapma konusunda yaşanan iki farklı sorun var. birincisi ve en sık yaşananı aboneler istediği zaman istediği gibi farklı firmaya geçiş yapabileceğini sanıyorlar. 90 günlük bir sınırı var bunun. Aboneliğin başlatıldıktan sonra 90 gün geçmeden farklı firmaya geçiş yapamıyorsun. ikincisi ise bazı firmalar ya xdsl numarası ile farklı firmaya geçişe izin vermiyorlar ya da bakır altyapıda abonelik almıyorlar. Bu durumda da abone mağdur olabiliyor.
o zaman firma isimlerini açık vereyim
turknet kullanıcısıyım
başka bir internet servis sağlayıcısından geçtim
hediye aldığım ayı hariç tutarak bile 90 günlük süreci fazlası ile geçtim turknette

şu an netspeed millenicom arasında gitgeldeyim
ikisinden birine geçiş yapmak istiyorum

ama dediğim gibi

bölgemde yakın bir zamanda boşta port yok görünmesi beni korkutuyor

hatta geçiş yapmak istediğim firmaların alt yapı sorgulamasında da boşta port yok görünüyor
ama firmalar siz geçiş yapacağınız için sorun olmaz gibi söylemlerde bulunabiliyor

burada sorduğum soruya da bazen laf olsun diye sorun olmaz gibisinden cevap verebilirler diyerekten
buradan bilgili arkadaşlardan net bilgi edinmek istedim

vakit ayırdığınız için teşekkür ederim

o zaman firma isimlerini açık vereyim
turknet kullanıcısıyım
başka bir internet servis sağlayıcısından geçtim
hediye aldığım ayı hariç tutarak bile 90 günlük süreci fazlası ile geçtim turknette

şu an netspeed millenicom arasında gitgeldeyim
ikisinden birine geçiş yapmak istiyorum

ama dediğim gibi

bölgemde yakın bir zamanda boşta port yok görünmesi beni korkutuyor

hatta geçiş yapmak istediğim firmaların alt yapı sorgulamasında da boşta port yok görünüyor
ama firmalar siz geçiş yapacağınız için sorun olmaz gibi söylemlerde bulunabiliyor

burada sorduğum soruya da bazen laf olsun diye sorun olmaz gibisinden cevap verebilirler diyerekten
buradan bilgili arkadaşlardan net bilgi edinmek istedim

vakit ayırdığınız için teşekkür ederim
Evet geçiş yapacağın için geçiş konusunda sorun çıkartmayan firmalarda problem yaşamazsın. Millenicom XDSL No ve geçişler konusunda oldukça mimli bir firma.

NetSpeed'in de dönem dönem farklı firmaya gitmek istediğinde zorluk çıkarttığı zamanlar oluyor. Ama çok sık duyduğum bir şey değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt