VDSL veya ADSL altyapıdan kurtulup binanıza kadar Eve Kadar Fiber (FTTH) getirmek istiyorsanız, sadece İlçe Telekom Müdürlüğüne gitmek yetmez. Bürokratik kanalları, devlet kurumlarını ve sosyal medyayı eş zamanlı kullanarak süreci inanılmaz hızlandırabilirsiniz.

Bu rehberimizde, altyapı dönüşüm talebinizi en doğru mercilere iletmeniz için kullanabileceğiniz kurumsal dilekçe şablonlarını ve başvuru yöntemlerini bir araya getirdik.[/FONT]

[/SIZE]

1. Türk Telekom Bölge / İl / İlçe Müdürlüğüne Dilekçe Başvurusu

Ekte bulunan dilekçeyi uygun şekilde doldurup doğrudan ilgili müdürlüğe elden teslim etmelisiniz. Başvurunuzun resmiyet kazanması ve takibinin yapılabilmesi için evrak kaydına girmesi şarttır. Dilekçeyi teslim ettiğiniz görevliden mutlaka Evrak Kayıt Numarasını (Sayı) talep edin ve not alın.

2. CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) Başvurusu

e-Devlet üzerinden CİMER'e giriş yaptıktan sonra kurum olarak mutlaka Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nı seçmelisiniz. Bakanlık üzerinden giden talepler resmiyet kazanır ve operatöre doğrudan yaptırım/takip olarak döner.

Kopyalanacak Kurumsal Metin:
Kod:
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Makamına,

Aşağıda açık adresi belirtilen binada ikamet etmekteyim. Binamızda toplam ...... daire bulunmaktadır.

Mevcut durumda binamızda bulunan internet altyapısı .................................... teknolojisiyle hizmet vermekte olup; günümüz şartlarındaki yüksek hızlı internet, uzaktan çalışma, online eğitim ve dijital yayıncılık gibi yoğun bant genişliği gerektiren temel ve çağdaş ihtiyaçlarımızı karşılamakta tamamen yetersiz kalmaktadır.

Bölgede yürütülen dijital dönüşüm ve altyapı iyileştirme çalışmaları kapsamında, binamıza kadar Fiber Optik (FTTH - Eve Kadar Fiber) internet altyapısının getirilmesini talep ediyoruz. Vatandaşların bilgiye kesintisiz ve hızlı erişim hakkı gözetilerek, ilgili bölge müdürlüğünün (Türk Telekom) binamızı ivedilikle yatırım planına dahil etmesi gerekmektedir.

Gerekli fizibilite ve saha incelemelerinin yapılarak binamıza fiber altyapı planlamasının yapılması, mağduriyetimizin giderilmesi ve tarafıma yasal süresi içinde yazılı/elektronik ortamda bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.

Saygılarımla,

Adres: .......................................................................................................................................................................................................................................

3. Açık Kapı (İçişleri Bakanlığı) Başvurusu

acikkapi.gov.tr adresi üzerinden yapacağınız başvurular, yerel valilik ve belediye koordinasyonunu sağlar. Özellikle sokakta kazı izni (AYKOME) bekleyen süreçlerde Türk Telekom ve yerel yönetim arasındaki bürokratik engelleri aşmak için çok etkilidir.

Kod:
Açık Kapı Koordinasyon Merkezi Yetkililerine,

Aşağıda belirtmiş olduğum adreste ikamet etmekteyim. Binamızda toplam ...... daire bulunmaktadır.

Mevcut durumda binamızda bulunan internet altyapısı .................................... olup, günümüz şartlarındaki yüksek hızlı internet, uzaktan çalışma, online eğitim ve dijital yayıncılık gibi yoğun bant genişliği gerektiren ihtiyaçlarımızı karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Dijital çağda bu durum mahallemizde ve binamızda ciddi bir mağduriyet yaratmaktadır.

Bölgenizde yapılan altyapı iyileştirme çalışmaları kapsamında, binamıza kadar Fiber Optik (FTTH - Eve Kadar Fiber) internet altyapısının getirilmesini talep ediyoruz. Türk Telekom ve ilgili yerel yönetim birimleri (altyapı kazı izinleri vb.) arasındaki koordinasyonun sağlanarak binamıza fiber altyapı planlamasının yapılması ve tarafıma elektronik ortamda bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.

Saygılarımla,

Adres: .......................................................................................................................................................................................................................................

4. BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Tüketici Şikayet Sistemi

sikayet.btk.gov.tr adresine e-Devlet ile giriş edin. İşletmeci olarak Türk Telekom'u, kategori olarak ise Hizmet Kalitesi / Altyapı başlığını seçin. Operatörler BTK üzerinden gelen başvurulara kanuni süre içinde resmi cevap dönmek zorundadır.

Kod:
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına,

Türk Telekomünikasyon A.Ş. altyapı sorumluluk alanında bulunan ve aşağıda açık adresi yer alan binada ikamet etmekteyim. Binamızda toplam ...... daire bulunmaktadır.

Mevcut durumda binamızda bulunan internet altyapısı .................................... teknolojisiyle sunulmakta olup, günümüz şartlarındaki yüksek hızlı internet, uzaktan çalışma, online eğitim ve dijital yayıncılık gibi yoğun bant genişliği gerektiren ihtiyaçlarımızı karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Hizmet kalitesi standartların altındadır.

Kurumunuzun internet servis sağlayıcılara yönelik belirlediği genişbant stratejileri ve altyapı iyileştirme hedefleri kapsamında, binamıza kadar Fiber Optik (FTTH - Eve Kadar Fiber) internet altyapısının getirilmesini talep ediyoruz. İşletmeci firmanın (Türk Telekom) bölgedeki altyapı yükümlülüklerini yerine getirmesi amacıyla gerekli incelemelerin yapılarak binamıza fiber altyapı planlamasının yapılması ve tarafıma yasal süreci içinde yazılı/elektronik ortamda bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.

Saygılarımla,

5. Twitter / X Üzerinden Kamuoyu Baskısı (Doğrudan Tweet)

Operatörlerin marka imajı takibi yapan sosyal medya ekipleri, DM yerine herkese açık olarak atılan tweetlere çok daha hızlı dönüş yaparlar. Aşağıdaki metni karakter sınırına uyacak şekilde kendi bilgilerinize göre düzenleyip doğrudan mention (etiketleme) yoluyla paylaşın.

Kopyalanacak Tweet Metni:
Kod:
@TTDestek (.... İli/...ilçesi/...Mah...) adresindeki (...) dairelik binamızda mevcut internet altyapısı (...) yetersiz kalıyor. Uzaktan çalışma ve eğitim için Fiber Optik (FTTH) altyapısının getirilmesini talep ediyoruz. İncelemelerin yapılıp planlamaya alınmasını bekliyoruz!

6. LinkedIn Üst Düzey İletişim (Ümit Önal DM Mesajı)

Bürokraside üst düzey görünürlük elde etmek ve talebinizin takibini hızlandırmak adına, LinkedIn üzerinden Türk Telekom CEO'su Ebubekir Şahin gibi karar verici isimlere kurumsal bir dille doğrudan mesaj (DM) iletmek, sürecin bölge müdürlüklerine "yukarıdan" inmesini sağlayabilir.

Kopyalanacak LinkedIn Mesajı:
Kod:
Ebubekir Bey Merhaba,

Rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. Ülkemizin dijitalleşme vizyonuna ve vatandaşlarımızın yüksek hızlı internete erişimine verdiğiniz önemi bildiğim için bu durumu doğrudan size iletmek istedim.

Aşağıda açık adresi bulunan, toplamda ...... dairenin yer aldığı binada ikamet etmekteyim. Mevcut durumda binamızdaki internet altyapısı .................................... olup; günümüz şartlarındaki uzaktan çalışma, online eğitim ve dijital yayıncılık gibi yoğun bant genişliği gerektiren çağdaş ihtiyaçlarımızı karşılamakta yetersiz kalmaktadır.

Binamıza kadar Fiber Optik (FTTH - Eve Kadar Fiber) internet altyapısının getirilmesi için gerekli resmi başvurularımızı yapıyoruz. Türk Telekom nezdindeki bu haklı altyapı talebimizin bölge müdürlüğünüz tarafından incelenmesi ve binamızın öncelikli yatırım planlamasına dahil edilmesi hususunda değerli desteklerinizi istirham ederim.

Saygılarımla, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Forum Kullanıcıları İçin Önemli İpuçları:
  • Başvuruları yaparken binanızda kaç daire olduğunu ve sakinlerin çoğunluğunun fiber istediğini mutlaka vurgulayın.
  • CİMER ve Açık Kapı başvurularına imkanınız varsa binanızın dış cephesinin veya sokağınızdaki Türk Telekom logarlı kapağın/ankastre kutusunun fotoğrafını ekleyin. Görsel kanıt süreci her zaman hızlandırır.
  • Süreçlerin takibi ve kurumlardan aldığınız yanıtları bu konu altında paylaşarak diğer üyelerimizle istişare edebilir, takıldığınız yerde sorabilirsiniz!

Siz binanıza fiber getirmek için hangi yolları denediniz? Yorumlarda buluşalım!

Ekli dosyalar

• Türk Telekom Müdürlük Dilekçe.docx
    23,2 KB · Görüntüleme: 15

omrkcmn

Er
Cimer'den yazdım BTK'ya git dediler. BTK'dan yazdım Telekom copy paste cevap verip durdu. Müdürlüğe gittim erişim planlamadaki dayı "haftada 50 dilekçe geliyor yeğenim artık bakmıyoruz" diyerek dilekçemizi biz gittikten sonra atmış. Ümit Önal'a yazdım kaç defa aradılar parasıyla getirin dedim yok olmadı. Açık kapı zaten direkt copy paste takmıyor bile.

Vatandaş hizmet alıyormuş almıyormuş kimsenin umurunda değil. Umurlarına olan tek şey "OY".

1 sene önce Turknet çalışmalara başladı hanzo zırtolar şikayet edince çalışmalar sonlandırıldı. Kabloları gördükçe sinirleniyorum. Belediye Turknet'e çalışamazsın diyor.

Telekom belası ve koltuğuna tapanlar olduğu sürece vatandaş kimsenin umurunda olmaz olmayacak.

alucard

Er
2020 den beri bütün mecralara fiber dönüşüm için başvuruyordum ama hiç bir sonuç almamıştım. 2025 nisanda muhtarımız belge paylaştı ve telekom müdürü 2025 mayıs sonuna kadar projelere başlayıp bitiricez şeklinde bilgi verdiğini tebliğ etmişti. 2026 ocakta projeyle alakalı gelişme olmayınca KDK başvurdum ve lehime tavsiye kararı verildi. BTK tarafından da 6 ay içinde hizmete sunulması kararı verildi. Müdürlüğe gittiğimde tavsiye kararı çıkış tarihiyle uyuşan zamanda proje oluşturulmuş ve onaylanmış, müteahhiti aradılar başlayın derseniz hemen başlayalım dediler. Sonraki hafta ise paramız yok diyip onaylı projemi iptal etmişler en erken 2027 de başlarız dediler (2020 den beri seneye diye diye ötelediler). Benim başka yapabileceğim hamle var mı?
btk-yanit.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular