Bugün farklı markalar tarafından satılan F15-2 model kablosuz mikrofonu inceleyeceğiz. Aslında bu ürüne HyperX QuadCast almayı düşünürken denk geldim. Yaklaşık 800 TL fiyat bandında olduğu için oldukça mantıklı geldi ve performansını da merak ettiğim için satın alıp bir süre test ettim.
Üçüncü mod ise Reverb (yankı) modu. Bu mod sesin arkasına bir yankı efekti ekliyor. Kullanım amacını çok net anlayamasam da teknik olarak gayet düzgün çalışıyor. Mikrofonu kullanacaklara küçük bir tavsiye vermem gerekirse; mikrofon seviyesini en kısık noktaya getirip 4 kademe yükselttiğimde hem ses patlaması yaşamadım hem de ses yeterince net ve anlaşılır oldu. Elbette herkes kendi ses seviyesine göre bu ayarı optimize edebilir.
Tabii ki bu yazı profesyonel bir stüdyo incelemesi değil. Zaten ürün de fiyat ve marka konumlandırması açısından profesyonel ekipman segmentinde değerlendirilmemeli. Ancak fiyat-performans açısından F15-2 kablosuz mikrofonun oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum.
Özellikle Vlog çekimi, sokak röportajı, içerik üretimi veya sosyal medya videoları için uygun fiyatlı bir kablosuz mikrofon alternatifi arayanlar için tercih edilebilecek bir ürün olduğunu söyleyebilirim.
Kutu İçeriği
Kutu içeriğinde 2 adet kablosuz mikrofon, 2 adet DeadCat (rüzgar önleyici), yaklaşık 15–20 cm uzunluğunda bir Type-C kablo ve cihazlarla bağlantıyı sağlayan bir alıcı (receiver) bulunuyor. Kutu içeriği ne çok zengin ne de çok boş; temel ihtiyaçları karşılayacak ekipmanlar eklenmiş.Ses Modları
F15-2 kablosuz mikrofon üç farklı ses moduna sahip. İlk mod, sesi olduğu gibi ileten orijinal ses modu. Ancak cihaz açıldığında varsayılan olarak ikinci modda, yani gürültü engelleme modunda başlıyor. Açıkçası bu modu oldukça başarılı buldum. Başta ses yönetiminde sorun yaşayıp cızırtı yapabileceğinden endişe etmiştim fakat doğru ayarları yaptığımda böyle bir problemle karşılaşmadım.Üçüncü mod ise Reverb (yankı) modu. Bu mod sesin arkasına bir yankı efekti ekliyor. Kullanım amacını çok net anlayamasam da teknik olarak gayet düzgün çalışıyor. Mikrofonu kullanacaklara küçük bir tavsiye vermem gerekirse; mikrofon seviyesini en kısık noktaya getirip 4 kademe yükselttiğimde hem ses patlaması yaşamadım hem de ses yeterince net ve anlaşılır oldu. Elbette herkes kendi ses seviyesine göre bu ayarı optimize edebilir.
Genel Değerlendirme
Genel olarak üründen memnun kaldığımı söyleyebilirim. Açık konuşmak gerekirse birine telefon mikrofonuyla kaydedilmiş bir ses kaydı gönderdiğimde bu ses bana oldukça rahatsız edici geliyordu. Ancak F15-2 kablosuz mikrofon ile aldığım kayıtlarda, duyduğum ses kendi ağzımdan çıkan sese oldukça yakın ve çok daha doğal bir his veriyordu.Tabii ki bu yazı profesyonel bir stüdyo incelemesi değil. Zaten ürün de fiyat ve marka konumlandırması açısından profesyonel ekipman segmentinde değerlendirilmemeli. Ancak fiyat-performans açısından F15-2 kablosuz mikrofonun oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum.
Özellikle Vlog çekimi, sokak röportajı, içerik üretimi veya sosyal medya videoları için uygun fiyatlı bir kablosuz mikrofon alternatifi arayanlar için tercih edilebilecek bir ürün olduğunu söyleyebilirim.