FTTX Türü Bilgisi (FTTB)

omrkcmn

Er
1768202572625.png
Selamlar, sitede sorguladığımız altyapı FTTX bilgisi ne şekilde alınıyor? Telekom ile özel bir anlaşma ile mi endpoint'e erişiliyor yoksa başka bir durum mu var?

Şuna istinaden soruyorum, daha önce FTTC veya FTTX şeklinde bir bilgi vardı tam hatırlamıyorum. Binamızda fiber yok tamamen 1990'lardan kalan bakır ankastre altyapı. Müdürlüğe bir sene önce dilekçe verdik. Bir dönüşüm habercisi mi bu durum tam anlamadım. Hat değerlerim hala çok kötü ama bir yıl önceki gibi binaca sürekli kesinti yaşamıyoruz artık.

Binada fiber dağıtım kutusu olmamasına rağmen bu şekilde görünmesinin sebebini merak ettim açıkçası.

Binada fiber dağıtım kutusu olmamasına rağmen bu şekilde görünmesinin sebebini merak ettim açıkçası.
Türk Telekom tarafında FTTC olan altyapıların tür bilgileri sebepsizce FTTB olarak değiştirildi. Fiber binada sonlandırılmasa bile FTTB yani fiber to the building olarak görülüyor artık altyapı verilerinde.

Tamamen Türk Telekom tarafından yapılan saçma bir değişiklik sonucu yani.

Türk Telekom tarafında FTTC olan altyapıların tür bilgileri sebepsizce FTTB olarak değiştirildi. Fiber binada sonlandırılmasa bile FTTB yani fiber to the building olarak görülüyor artık altyapı verilerinde.

Tamamen Türk Telekom tarafından yapılan saçma bir değişiklik sonucu yani.
T. Telekom, kendi mantığına göre fiber kabloyla evlere/binalaşan kadar ulaşan her türlü altyapıyı FTTB olarak değerlendirmekte. Bu şekilde de ülkedeki "fiber altyapı abone sayısını olduğundan gazla götermeyi amaçlıyor olsa gerek. Bu durumdaki altyapıları FFTB-DSL (binadaki kutudan dağılımı bakır telefon kablosuyla olan) ve FTTH-ETH (binadaki kutudan aslında yine bakır olan ethernet kablosu (Cat. kablo) ile olan) olarak ikiye ayırmak gerekir teknik bağlamda dürüst davranılacaksa.

Bu durumdaki altyapıları FFTB-DSL (binadaki kutudan dağılımı bakır telefon kablosuyla olan) ve FTTH-ETH (binadaki kutudan aslında yine bakır olan ethernet kablosu (Cat. kablo) ile olan) olarak ikiye ayırmak gerekir teknik bağlamda dürüst davranılacaksa.
Kesinlikle katılıyorum. Şu an sitedeki altyapı sorgulamanın detay kısmı tam olarak bunu yapıyor. FTTB-ETH ve FTTH altyapıları ayrı olarak gösteriyor FTTB ve daha alt altyapı türlerinden. Olabildiğince şeffaf ve doğru bilgi vermeye çalışıyoruz ne kadar engel olmaya çalışsalar da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt