Haber Hakkı Alkan'dan çalışanı Samet Jankovic'e saldırı

1756591811386.png

Teknoloji videolarıyla tanınan Hakkı Alkan ile çalışanı Samet Jankovic arasında yaşanan olayın görüntüsü paylaşıldı.

Ekli dosyayı görüntüle ssstwitter.com_1756590857466.mp4

Videoda gördüğümüz kadarıyla Hakkı Alkan "video plan taslağı" adında bir dosyayı göndermesini "Atıyorsan at. Atmıyorsan da çık git." diyerek istiyor. Daha sonrasında ise ortamın gerilmesi ve karşı tarafın geri atmamasıyla birlikte "Ben bu şirketin kurucusuyum" diyerek bir baskınlık kurma çabasına başvuruyor. Daha sonrasında Samet Jankovic'in "Bana bulaşmak için yer arıyorsun" demesiyle birlikte sinirlenen Hakkı Alkan "sen kimsin lan ben sana bulaşacağım" ve "ben neyim bulaşacağım" dedikten sonra masa dekorasyonu olan kökü topraklı bir süs bitkisini Samet'in kafasına fırlatıyor. Daha sonra da "Bulaşmak ne demek oğlum ben bok muyum" diyor. Kafasına gelen toprağın şokunu atlattıktan sonra Samet "Ne yapıyorsun sen ya" diyerek sinirlenerek ayağa kalkıyor. Daha sonra karşılıklı laf atışmaları devam ederken şirketteki diğer çalışanlar tarafından iki taraf da birbirinden uzaklaştırıldı.

Samet tarafından yapılan açıklama
20 yıldır kimsenin anlatamadığını, kısaca özetleyeceğim. Ancak en büyüğünü YouTube'a sakladım. Şimdi neler yaşadığımı bir de benden dinleyin. 2021 Nisan ayında başladığım ShiftDelete sitesinde, bir çok başarıya imza attık ekip ile beraber. Beraber çalıştığım insanlar hala var. Şu an konu yargı sürecinde olduğu için pek bir şey paylaşamıyorum. Ancak sonuna kadar okumanızda fayda var. 4 yılda yaptığım ek mesailerin hiçbirini, ben dahil arkadaşlarım almadı. Daha geçtiğimiz gün bana yapılan zam iptal edildi. Mobbing kısmına değinmiyorum bile. Küfürler, tehditler havada uçuşan bir kurumdan bahsediyorum. Keşke emek verdiğim yer ile ilgili bu paylaşımı yapmak zorunda kalmasaydım. Kendisi az önce bir özür mesajı yayınlamış. Dal diye bahsediyor yüzüme fırlattığı şeyi. İçinde çakıl taşı olan ve eline ne aldığını görmeden attığı bir durum yaşandı. Kamera kayıtlarını paylaşamıyorum dediğim gibi ama o an inanılmaz bir acı hissettim ve üzerine yürüdüm. Zor tuttular arkadaşlarım. Bu olay patlama noktası oldu. Haksız kazançlar, küçük influencerların önünü kesme, Çalışanı hakkında bel altı söylemler vs bunlara hiç girmeyeceğim burada. Ancak 4 yılda neler yaşadıysam hepsini tek bir videoda paylaşacağım. Bu olay unutulacak her zaman olduğu gibi ancak kötülüklerin artık gün yüzüne çıkması gerekiyor. Kendisinin bende emeği çoktur. Keza benimde kuruma katkım epey bir oldu. Ancak 4 yıldır kardeşimin dediğin adama, insanların içinde saldırırsan bunun sonuçları olacak elbette. Gece geç saatlerde bile bu kuruma hizmet eden biri olarak. Bunu haketmedim. Hiçbir zaman çalıştığım yer hakkında kimseye laf ettirmedim, hep korudum savundum. Sonuçta insan yediği kaba tükürmemeli. Ancak benimle beraber mağdur olan birçok insan, bu durumun artık anlatılması gerektiği kanaatinde. Son olarak, darp raporu aldım. Süreç mahkemede. Bu süreçten sonra yoluma tek devam edeceğimi belirtmek istiyorum. Her ne olursa olsun, her devrin bir adamı vardır. Elbet bu devran dönecek.

Hakkı Alkan tarafından yapılan açıklama

Üzücü bir durum hakkında sizleri bilgilendirmek isterim.

Yayıncılık zor İş. Özellikle de dijital yayıncılık. Bilgiler çok hızlı akıyor, takipçilerimizin beklentileri yüksek ve yayınlamamız gereken platformların sayısı fazla. Bilgilendirici videolar hazırlamak İçin yoğun bir ekip, her gün inanılmaz efor sarfediyor.
Tıpkı doktorluk gibi, polislik gibi, yayıncılık da gece gündüz devam eden bir hizmet. Bu işi 20 yıldır yapan ve yaklaşık 40 kişi ile çalışan birisi olarak, tatlı günlerimiz olduğu gibi, bugün yaşanan üzücü zamanlarımız da oldu.
İlk geldiği günden bu yana 4 yıl boyunca yayınımıza büyük katkıları olan Samet kardeşim ile yayınlanması gereken içeriklerle alakalı bir tartışma yaşadık ve bu tartışma, karşılıklı olarak istenmeyen bir noktaya geldi.
Tartışma esnasında, sinirlerime hakim olamayarak o anda yanımdaki çiçeğin dalını, masasına doğru fırlattım ve kendisine denk geldi. Şükürler olsun, kendisine bir zarar gelmedi. Olayın gerçekleştiği anı, ofis içi güvenlik kamerası görüntülerini de öncesi ve sonrası ile emniyet yetkililerine teslim ettim.
Samet ile çalışma hayatımız boyunca ağabey kardeş ilişkisi içerisinde devam eden sürecin bu noktaya gelmesi, hepimiz için üzücü oldu.
Yaşanan bu durumdan dolayı Samet kardeşimden ve sizlerden özür dilerim.
Yaptığımız yoğun işlerdeki stresi yönetebilmek, daha huzurlu bir ortam içinde ekip arkadaşlarımın içerik üretebilmesini sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ben her anını sizlerle paylaşan biriyim o sebeple bu konuyu da sizlerle paylaşmak İstedim.
Saygılarımla.

Son düzenleme:
Burada bu yorumumu okuyup içerisinden cımbızla kelimeler çekip algı oluşturmaya çalışanlar da olacaktır ama ben yine de bildiğimi yazaım

bir kere
%100 haklı olan hakkı alkan bile olmuş olsa son hamlesi yani saldırısı bu haklılığın önemini yitirmesine sebep oluyor
(haklı demiyorum haklı bile olmuş olsa diyorum)

ilk önce saldırıdan öncesine kadar olan bölümü eleştireyim

neredeyse hiç bir ikili tartışmada yaşanan sorunda kesinlikle bir kişi %100 haksız değildir
hele hele olayı hangi taraftan dinleseniz o tarafı haklı bulduğunuz bile olur

Hakkı Alkan ın savunma videosunda

işverenin patronların riski psikolojik yapısı çalışanlara göre daha farklıdır daha fazladır demiş
Doğru mu
Doğru
AMA BU KİMİN UMRUNDA
HİÇ KİMSENİN
çalışanın da o ölçüde geliri işverene göre düşük
ben bu kadar risk almayayım bu kadar sosyal hayatımdan olmayayım bu kadar yastığa başıma koyduğumda her bir şeyi düşlünmeyeyim diyorsan daha az gelirle masabaşı işte çalışabilirsin
bu yüzden bu düşüncesinin doğruluk payı olsa herkesi bağlayabilecek bir durumu yok
Bu kadar profesyonel bir iş hayatında
stres yönetimi ve çalışanlar ile ilişkiyi hele hele çalışanlarla sorun yaşadığın andan itibaren ilişkini yürütemiyorsan sorun sendedir

Olayı bütünü ile değerlendirdiğimde
iki yönlü bakacak olursak

genel anlamda Hakkı Alkanın çalışanlarla nasıl bir ilişki nasıl bir tutum içinde olduğunu bilemeyiz
aynı zamanda Samet in de ikili ilişkilerini nasıl yürüttüğünü as üs ilişkisini nasıl yürüttüğünü de bilemeyiz
misal o videoda patronum ben diye bir cümle de geçmiş

İSTER İŞVEREN OL İSTER ÜST KADEMEDE OL İSTER CEO OL
kimseyi ezmek hor görmek asla haddine değildir
lakin iş akışı içerisinde hiyerarşi denilen bir durum da vardır
bu durum boyun eğmek herşeye eyvallah demek hakarete sesini çıkarmamak demek değildir
lütfen söylemim yanlış anlaşılmasın

bunları neden diyorum
kesinlikle ve kesinlikle ben haklıyım görüşünde de değilim ama
biraz da inadına cevaplar veren bir tavır da sezdim gibi Samette

ben yanılıyor da olabilirim
yanılmıyorsam bu durumun bu şekle gelmesine kadar biraz yokuşa süren biraz ince tavırlı gibi cevap verene kadar
geçmişten bu güne gelişen bazı olaylar da olabilir

aslında bu söylemlerimin hepsini şundan dolayı söçylüyorum

bu olayın videosu bir çok yerde yayıldı yorumların çoğu objjektif değerlendirmekten çok

ZATEN KENDİSİ İKTİDAR YALAKASI
İKTİDAR YALAKASI KENDİNİ BEĞENMİŞ
ÖNCEDEN BÖYLE DEĞİLDİ İKTİDARI ARKASINI ALINCA ÇOK DEĞİŞTRİ GİBİ
olayın özüne inmeden direkt siyasi karşıtlıkla yorumlama var

elbetteki bu şahsın bu yönü de eleştirilebilir ki ben de eleştirdim
ama şu an olaylar bunla alakalı değil

yani şu an saksı atma olayı olmasa da sözlü bir tartışma olsa
kim haklı kim haksız diye bir iletişim kurma yerine

yine
İKTİDAR YALAKASI MUHABBETLERİ İLE BİR ÇOK YORUM OLACAKTI

ARALARA AYNI CÜMLELERİ SIKIŞTIRMAK ZORUNDA KALARAK TEKRAR SÖYLÜYORUM
ALLAH AŞKINA CÜMLELERİMDEN CIMBIZLA KELİME ÇEKMEYİN

HAKKI ALKANI HAKLI BULMUYORUM
İKTİDARI FİLAN SAVUNMUYORUM

Ben hem olayı hem de bir çok yerde gördüğüm video altı yorumlardan kaynaklı bir yorumlama yapıyorum

Bütün değerlendirmelerim sonucunca
saksı olayına kadar kesinlikle %100 kimseyi suçlu diye itham edemem
bu sözlü tartışmalar biraz daha büyürdü ve sonrasında sosyal medyada farklı şeyler de servis edilirdi (gerek Hakkı gerek Samet konusunda) o zaman biraz daha fazla bilgiye sahip olduğumuz için şu fazlası ile haksız diyebilirdik ama

saksı olayı

her gün onlarca toplantıya giden amerikada ofis açan onlarca işçi çalıştıran
bir şirket patronuna yakışmamasından öte

ikili ilişkiyi şiddet ile çözmeye çalışan haksız bir insan olgusunu gösterdi bize

BU KADAR PROFESYONELİM DİYEN BİR İNSAN
PROFESYONEL BİR YÖNETİM KANADI OLUŞTURUR
İSTEKLERİNİ KARŞILAMAYAN ÇALIŞANA GEÇMİŞ PERFORMANSINA GÖRE 1 UYARI 2 UYARI SONRASINDA İŞTEN ÇIKARMA

Birkaç yıl önce çekilen ofis tanıtım videosunda da bahsedilen "çalışanlara huzur vermesi için yerleştirilen" çiçekleri kullanarak saldırması peki? Çiçeklerin ne kadar huzur için kullanıldığı belli oluyor.

Huawei Mobil Türkiye youtube kanalında Hakkı Alkan ile yaptığı 1 saatlik canlı yayını kaldırdı.

Huawei Mobil Türkiye youtube kanalında Hakkı Alkan ile yaptığı 1 saatlik canlı yayını kaldırdı.
o zaman bir kaç firmadan daha hamle gelecektir bu yönde
bence hızlı karar almadan önce bir bekleyelim bakalım diye beklemede olan firmalar vardır
bir kaç gün içinde gerek içerik kaldırma gerek anlaşma sonlandırma yapan firmalar olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt