İskanı Alınmayan Yeni Binada Fiber İnternet İçin Hazırlıklar: 1000 Mbps Up/Down Hız Nasıl Sağlanır?

Debloaq

Er
Merhaba herkese,

21 dairelik 3+1 şeklindeki yeni konutumuz için fiber altyapısının yapılabileceğini anlıyorum. Fakat standart 100 Mbps gibi bir hız değil de, 1000 Mbps download ve upload hızlarının aynı şekilde 1000 Mbps olması için neler yapabilirim?

Bunun için süreci mi beklemeliyim?
Direkt Türk Telekom'a mı gitmeliyim?
Süreç daha başlamamışken onlara bu isteğimi belirtmeli miyim?

Çünkü aynı zamanda müstakil evimize de kazı yapıp o interneti çekmek ve kullanmak istediğimden sabredemiyorum. Ayrıca yeni bir binaya düşük hızlar vermelerini de istemiyorum. En az 1000 Mbps vermeleri için ne gibi aşamalardan geçmeli ve ben bu süreçte ne gibi hazırlıklar yapmalıyım?

Amacım yüksek upload oranına sahip olmaktır. YouTube'da içerik üretmek için bunları istiyorum ve benim için hayati bir konu.
Keşke sadece oyun için istiyor olsaydım ama bu benim için gerçekten çok önemli ve neler yapabileceğimi çok bilmek istiyorum.

Lütfen süreç öncesi veya sonrası neler yapabileceğimi biraz konuşabilir miyiz?

Teşekkürler.

Türk Telekom FTTH (eve kadar fiber) altyapısında 1000 Mbps indirme (download), 50 Mbps karşıya yükleme (upload) hızı alabilirsiniz. Zaten şu anda sıfır ve yeni yapılmış, iç tesisatı FTTH altyapıya göre tasarlanmış bir binaya FTTH dışı bir fiber türü gelmesi söz konusu olamaz.

Eğer karşıya yükleme hızlarının daha yüksek olmasını istiyorsanız farklı firmaların kendi altyapılarını binaya kurması gerekir. Mesela Türksat Kablonet kendi fiber altyapısı ile hizmet verdiği yerlerde 1000 Mbps paketi için 125 Mbps karşıya yükleme hızı sunuyor. TurkNet kendi altyapısı olan GigaFiber'de simetrik hız yani 1000/1000 Mbps sunuyor. Şu an için daha küçük bir bölgede kendi altyapılarını sunan Vivanet ve AtlantisNet firmaları da kendi altyapıları üzerinden hizmet alındığında 1000/1000 Mbps hatta AtlantisNet ek ücret ile yükseltirseniz 10.000/10.000 Mbps hız sunuyordu. Ancak binanıza muhtemelen ilk önce Türk Telekom fiber altyapısı gelir ve Türk Telekom fiberde TT'nin altyapısını kullanan diğer firmalar da TT'nin belirlediği kapsamlarda hızları satışa sunabiliyorlar. Yani şu an için binaya TT fiber altyapısı gelmesi durumunda 1000/50 Mbps hız alabilirsiniz.

Bir firma iskansız binaya iskan tamamlanmadan yatırım yapmayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Geri
Üst Alt