Haber Kendi altyapısını kuran bir firma daha: Cerennet

Kendi altyapısına sahip internet servis sağlayıcıları ile ilgili haberler paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün Toplama Pc Forum okurlarından @selotpc sayesinde öğrendiğim "Cerennet" adlı firma da kendi fiber altyapısına sahipmiş. Okurumuz, firmanın kendi fiber altyapısından aktif olarak hizmet aldığını belirtti. Kendisinden binasına yerleştirilen Cerennet fiber kutusunun fotoğrafını paylaşmasını rica ettik.
1000004335.jpg

Kutuda firmaya ait logoyu barındıran bir baskı maalesef yer almıyor. Bunun yerine standart yazıcı çıktısı ile kutunun ne olduğu belirtilmiş. Kablolar gördüğüm kadarıyla alttaki boru yardımıyla taşınmış. Bu konuda temiz ve güzel bir işçilik çıkarılmış.

Cerennet adlı internet servis sağlayıcısını ilk defa duyduğum için sayfasına biraz göz gezdirdim. Denizli'de hizmet verdiğini öğrendim. Hangi bölgelerde verdiklerini bilmiyorum ama ofis adreslerinden yola çıkarak Pamukkale'de Topraklık Mah. üzerinde yer alan birkaç binaya sitelerinden altyapı sorgulaması yaptım. Altyapı türü fiber, hız ise NaN olarak gözüktü, detaylı bir açıklama vermedi. Firma aynı zamanda AirFiber (altyapısız ev interneti) ve TT altyapısı ile de hizmet veriyor.

Upload kısmı biraz kafa karıştırıcı idi. 100 Mbps pakette 100 Mbps de Upload hızı vardı. 1000 Mbps olan simetrik değil, 100 Mbps Upload değerine sahip. İlginç kısım ise 500 Mbps pakette 100 Mbps olandan az şekilde 75 Mbps Upload var.

Kendi altyapısını kurup, çeşitli bölgelere yatırım yapan firmalar görmek beni mutlu ediyor. Kutularına baskı logo ekleyip, paketlerdeki Upload karmaşasını da çözmelerini tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular