Haber Milyonlarca iPhone Kullanıcısını İlgilendiren Kritik Güvenlik Uyarısı

Arkadaşlar, sizinle önemli bir bilgiyi paylaşmak istedim çünkü Apple'dan milyonlarca iPhone kullanıcısını etkileyen ciddi bir güvenlik açığı hakkında uyarı geldi. Şirket, cihazlarımızı hedef alan casus yazılımlara karşı bizi savunmasız bırakan iki kritik açığı doğruladı. Bu durum, özellikle en son işletim sistemine geçmemiş kullanıcılar için büyük bir risk oluşturuyor.

Bu bahsettiğim güvenlik açıkları (CVE-2025-43529 ve CVE-2025-14174 kodlu olanlar) aslında 12 Aralık'ta yayınlanan iOS 26.2 güncellemesiyle giderilmişti. Google'daki uzmanlar tarafından keşfedilen bu kusurların, kötü niyetli kişiler tarafından belirli hedeflere yönelik saldırılarda kullanıldığı düşünülüyor. Apple bu durumu o kadar ciddiye alıyor ki, en az 80 ülkedeki kullanıcılara özel tehdit bildirimleri bile gönderdi.

Ne yazık ki, birçok iPhone kullanıcısı hâlâ eski iOS sürümlerini tercih ediyor. Yayınlanan verilere göre, dünya genelindeki aktif iPhone'ların sadece yüzde 15-16'sı iOS 26'yı kullanıyor. Kullanıcıların yüzde 60'ından fazlası ise hâlâ iOS 18'de kalmış durumda. Apple, 8 Ocak'ta iOS 26.3 beta sürümünü kullananlar için "Arka Plan Güvenlik İyileştirmeleri" adında yeni bir test güncellemesi yayınladı. Bu sistem, gelecekteki güvenlik yamalarını daha hızlı ve düzenli bir şekilde sunmayı amaçlıyor.

Eğer iPhone'unuz iOS 26'yı destekliyor ancak siz hâlâ iOS 18 gibi eski bir sürümdeyseniz, Apple'ın güncelleme politikasında önemli bir değişikliğe gittiğini bilmelisiniz. Şirket, artık iOS 26 çalıştırabilen cihazlara eski iOS 18.7.3 gibi güvenlik güncellemelerini sunmuyor. Bu da bizi güvende kalmak için mecburen en güncel sürüme geçmeye yönlendiriyor. Güvenlik uzmanları da bu konuda hemfikir: cihazınızı güncel tutmak, bu tür casus yazılım tehditlerine karşı tek etkili savunma yöntemi.

Günümüz dünyasında internet tarayıcılarımız ve cihazlarımız günlük hayatımızın merkezi haline geldi. Bu durumda güvenlik tehditleri de ne yazık ki sürekli artıyor. Bu nedenle telefonlarımızı ve tüm cihazlarımızı güncel tutmak, her zamankinden çok daha önemli. Ben kendi adıma, bu tür uyarıları dikkate alarak güncellemeleri ihmal etmemeye çalışıyorum. Siz de lütfen cihazlarınızın güncel olduğundan emin olun!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt