Netspeed kendi fiber altyapısını kuruyor! Adı ise "MyGiga"
Uzun yıllardır TT fiber ve xDSL (VDSL ve ADSL) altyapılarından hizmet veren Netspeed'in "MyGiga" adını verdikleri, kendilerine ait bir altyapı kurduğunu gördüm. Sitelerinde bir satış sayfası açmışlar, aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
MyGiga 1000 Mbps Fiber İnternet | Netspeed
1000 Mbps fiber internet, 12 ay sabit fiyat. İlk 3 ay 399,90 TL. Kurulum ve modem ücretsiz.
Şu an için sadece 1000/1000 Mbps simetrik hız sunan tek bir paket var. Bu paket ilk 3 ay 399,90 TL, sonraki aylar ise 649,90 TL olarak fiyatlandırılmış. Bence çok iyi fiyat. Ancak altyapı şu an için çok kısıtlı yerde olduğu için uygun fiyatta tutmaları normaldir.
İnternette sadece 1 adet resmini görebildim. Bir kullanıcı binasına yerleştirilen kutunun fotoğrafını çekip farklı bir forumda konu açarak paylaşmış. O kutuda havai hat kullanılmış, muhtemelen daha kısa zamanda altyapıyı yayabilmek için havai hat ağırlıklı ilerlerler diye düşünüyorum.
Sayfada kurulum ücreti yok diye belirtilmiş. Daireye kadar OBK (bina içi fiber kablo, yani abonesi kablosu) döşenmesi de ücretsiz ise çok iyi.
İnternet servis sağlayıcıların kendi altyapılarını kurması çok iyi. Sürekli başka sağlayıcıların altyapısı ile hizmet verildiğinde maalesef altyapı yayılımı da yavaş oluyor. Hele ki kendi altyapısını kuran sağlayıcıların çoğunun da ilk adımı hep İstanbul ile yapması diğer illerde fiber altyapı gelişimini yavaşlatıyor. Çeşitli illere dağılıp yatırım yapmaları bence çok daha iyi. Netspeed'in internette şu an için tek görebildiğim MyGiga kutusu Denizli'de bir binaya yerleştirilmiş.