1000004316.jpg

Netspeed kendi fiber altyapısını kuruyor! Adı ise "MyGiga"​

Uzun yıllardır TT fiber ve xDSL (VDSL ve ADSL) altyapılarından hizmet veren Netspeed'in "MyGiga" adını verdikleri, kendilerine ait bir altyapı kurduğunu gördüm. Sitelerinde bir satış sayfası açmışlar, aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

Şu an için sadece 1000/1000 Mbps simetrik hız sunan tek bir paket var. Bu paket ilk 3 ay 399,90 TL, sonraki aylar ise 649,90 TL olarak fiyatlandırılmış. Bence çok iyi fiyat. Ancak altyapı şu an için çok kısıtlı yerde olduğu için uygun fiyatta tutmaları normaldir.

İnternette sadece 1 adet resmini görebildim. Bir kullanıcı binasına yerleştirilen kutunun fotoğrafını çekip farklı bir forumda konu açarak paylaşmış. O kutuda havai hat kullanılmış, muhtemelen daha kısa zamanda altyapıyı yayabilmek için havai hat ağırlıklı ilerlerler diye düşünüyorum.

Sayfada kurulum ücreti yok diye belirtilmiş. Daireye kadar OBK (bina içi fiber kablo, yani abonesi kablosu) döşenmesi de ücretsiz ise çok iyi.

İnternet servis sağlayıcıların kendi altyapılarını kurması çok iyi. Sürekli başka sağlayıcıların altyapısı ile hizmet verildiğinde maalesef altyapı yayılımı da yavaş oluyor. Hele ki kendi altyapısını kuran sağlayıcıların çoğunun da ilk adımı hep İstanbul ile yapması diğer illerde fiber altyapı gelişimini yavaşlatıyor. Çeşitli illere dağılıp yatırım yapmaları bence çok daha iyi. Netspeed'in internette şu an için tek görebildiğim MyGiga kutusu Denizli'de bir binaya yerleştirilmiş.

sanjaytr_

Mareşal
Bu durumda henüz hazır olmadan erken yapılmış bir reklam/tanıtım aşamasına girişmişler. Siteyi belki önden hazır etmek istemiş olabilirler anlayışla karşılarım ama bölgede hiçbir binada hizmet henüz aktif değilken kocaman reklam panolarına reklam verilmesi garip olmuş.
Az önce netspeed'i aradım
Pelitlibağ Mahallesi
Hacıkaplanlar Mahallesi
Deliklitaş Mahallesi
bu mahallelerde altyapılarının olduğu bilgisini verdiler. Altyapı sorgulamada çıkmamasının sebebini tam anlayamasam da bu sayede daha önce hiçbir yerde paylaşılmamış bir bilgiye sahip olduk.

pedroz_1999

Uzman Çavuş
Az önce netspeed'i aradım

bu mahallelerde altyapılarının olduğu bilgisini verdiler. Altyapı sorgulamada çıkmamasının sebebini tam anlayamasam da bu sayede daha önce hiçbir yerde paylaşılmamış bir bilgiye sahip olduk.
İnternet ve altyapı konularında zaten öncü bir platform burası. Kendisine ait altyapı sorgulama hizmeti bulunan farklı bir forum bilmiyorum.

Gelecekte MyGiga altyapısı yaygınlaşınca onu da altyapı sorgulamada görmeyi bekliyoruz :)

pedroz_1999

Uzman Çavuş
Altyapısı görünen bir adres bulursam eklemeye çalışacağım da bulamadım henüz örnek olacak bir adres
Bu arada konu dışına çıkmayı pek istemem ama bu sisteme bir firmanın altyapısı eklenirken firma ile anlaşma yapılması gerekiyor mu, yoksa API tarzı bir sistem mi kullanılıyor? Mümkün ise Türksat Kablonet altyapısını da görebilmeyi çok isterim, bazen bir bölgede altyapı keşfi yaparken TT ve SOL altyapılarını tek sorgu ile aynı anda görebildiğim için altyapı sorgu hizmeti işimi çok kolaylaştırıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular