Özgür bilgi erişimine destek ol!

jahknight

Uzman Çavuş
Hocalarım,
Burası bilgi paylaşım alanıdır. Rehberler, linkler, ipuçları… herkes erişebilmelidir.
Şu anki Üye ol, yorum bırak, beğen yap gibi sistemler, bilgiyi kısıtlıyor. Bu kaldırılmalıdır. Çünkü çoğu kişi rehberi görmek için üye oluyor, işini gördükten sonra hesabını kullanmıyor bile. Faydası yok, forumu aktif tutmuyor.
Ek olarak beğeni dengesi de bozuluyor. Adam zorla rehberi beğeniyor. Bizim beğeniler 30-40 çünkü bizim mesajları okumak için beğenmelerine gerek yok.
Yönetim “Üyeliğini sil” derse cevabımız nettir: Gerekirse hesabımızı sileriz bilgiyi daha özgür yerlerde buluruz. Özgür bilgiye erişim engellenemez.
Para kazanmak için bilgiye zincir vuramazsın Burada çıkar yok baskı yok. Bilgi özgürdür. İnternet dipsiz bir kuyudur, isteyen her zaman yolunu bulur.
Burada çıkar, pazarlık veya zorlamalar yok. Tek kural bilgi özgürdür kısıtlama yok.
Hesap kullanırsın veya kısa süreli giriş yaparsın, fark etmez. Bilgiye erişim engellenemez.
Unutma… biz olmasak zaten sen de burada olamazdın. Bilgi özgürdür, kısıtlama koyamazsın. Forum kullanıcıların sayesinde var, tek başına değil.

Bir ziyaretçi gözünden bakarsam içerik sınırlaması kısmına katılıyorum. Araştırma yaparken bir site içeriği görmek için üye olmamı istiyorsa, ya tek kullanımlık e-posta ile muhtemelen bir daha hiç kullanmayacağım bir hesap oluşturuyorum ya da çıkıp farklı siteye bakıyorum. İki türlü de siteye bir faydası olmuyor, ya ziyaretçi kaçıyor ya da sitede hiçbir fayda sağlamayacak boş bir üyelik oluşmuş oluyor.

Hocalarım,
Burası bilgi paylaşım alanıdır. Rehberler, linkler, ipuçları… herkes erişebilmelidir.
Şu anki Üye ol, yorum bırak, beğen yap gibi sistemler, bilgiyi kısıtlıyor. Bu kaldırılmalıdır. Çünkü çoğu kişi rehberi görmek için üye oluyor, işini gördükten sonra hesabını kullanmıyor bile. Faydası yok, forumu aktif tutmuyor.
Ek olarak beğeni dengesi de bozuluyor. Adam zorla rehberi beğeniyor. Bizim beğeniler 30-40 çünkü bizim mesajları okumak için beğenmelerine gerek yok.
Yönetim “Üyeliğini sil” derse cevabımız nettir: Gerekirse hesabımızı sileriz bilgiyi daha özgür yerlerde buluruz. Özgür bilgiye erişim engellenemez.
Para kazanmak için bilgiye zincir vuramazsın Burada çıkar yok baskı yok. Bilgi özgürdür. İnternet dipsiz bir kuyudur, isteyen her zaman yolunu bulur.
Burada çıkar, pazarlık veya zorlamalar yok. Tek kural bilgi özgürdür kısıtlama yok.
Hesap kullanırsın veya kısa süreli giriş yaparsın, fark etmez. Bilgiye erişim engellenemez.
Unutma… biz olmasak zaten sen de burada olamazdın. Bilgi özgürdür, kısıtlama koyamazsın. Forum kullanıcıların sayesinde var, tek başına değil.
Forumda insanların bilgi alması için oluşturulan hiçbir rehber bahsettiğin sistemle paylaşılmıyor.
Sadece yapay zeka promptlarının prompt kısımları ve bazı fixlenme riski bulunan rehberlerde bu sistem kullanılıyor.

Bunun da sebebi çok açık aslında. İlgili yapay zeka promptları açık şekilde paylaşılması site tarayan (google bot vb.) SEO botları tarafından yapay zeka içeriği olarak algılanıyor. Bu da zaten zor şekilde toparlayabildiğimiz SEO'muza çok büyük zarar veriyor. Bu yüzden ilgili içeriklerin prompt kısımları sadece üyelere özel şekilde paylaşılıyor. Çünkü SEO düşerse hem bu içerikler hem de diğer faydalı içerikler insanların karşısında daha az çıkacak ve daha az insan faydalanacak.

Diğer içerik türüne gelirsek de, sitenin en çok etkileşim alan ve muhtemelen Ek olarak beğeni dengesi de bozuluyor. Adam zorla rehberi beğeniyor. diyerek kastettiğin içerik türü olan kyk interneti mevzusu. Bu içerik tamamen benim tarafımdan keşfedilmiş ve her bir aşamasındaki düzenlemeleri bizzat benim yaptığım bir içerik. Yani dipsiz bir kuyu olan internette ne yazık ki bu konudaki aktif olarak çalışan tek yöntem benim içeriğim. Bunu insanlar bana muhtaç o yüzden sömürüyorum gibi bir anlamda söylemiyorum. Eğer bu yöntem fixlenirse şu an kullanan ve ileride kullanacak olan birçok genç üniversite öğrencisine zararı dokunur. Bu tarz bir içeriği parayla da satabilirdim, alıcısı da olurdu. Fakat ben bunu ücretsiz bir şekilde paylaştım. Ama bunu halka açık bir şekilde paylaşırsam 1 hafta geçmeden bu yöntem tamamen fixlenir.

Amacım çıkar gütmek olsaydı emin ol forum işlerinden çok daha kolay şekilde çıkar elde edebileceğim bir çok sektörün içerisindeyim. Para kazanmak isteseydim siteye reklam koyardım.

Hesabını silmek istiyorsan ya da kullanmamayı tercih etmek istiyorsan bu tamamen senin tercihindir. Kuralları ihlal etmediği sürece kimseyi forumdan göndermem ya da gitmesini istemem.

Bilgi özgürdür. Ama eğer bilginin tamamen açık olması insanların o bilgiden faydalanmasını engelleyecekse bu bilgiyi biraz gizleyerek insanların daha uzun süre bu bilgiden faydalanmasını sağlayabilirsin. 1 hafta boyunca 10 bin kişinin faydalandığı bir içerik mi daha kıymetlidir yoksa 1 sene boyunca bin kişinin faydalandığı bir içerik mi? Bazı bilgilerin daha fazla kişiye ulaşması gerekirken, bazılarının daha uzun süre erişilebilir olması gereklidir. Bu yüzden bilgilerin paylaşım şekilleri farklıdır. Forumda her bilgiyi olması gerektiği gibi paylaşıyoruz. Bir çıkar ya da kâr amacı gütmüyoruz.

Bu cümleye ayrıca cevap vermek istiyorum.

Siz olmasanız da ben burada olurdum. Ama siz olmasanız burası böyle olmazdı. İkisi çok farklı şeyler. Ben burayı bir gelir kapısı ya da çıkar mevzusu olarak görmedim hiçbir zaman. Her sene binlerce lira harcama yaparken hiçbir zaman bir getiri sağlamasını beklemedim. Burası olmasaydı ben (en azından maddi açıdan) çok daha iyi bir konumda olabilirdim. Ama ben burada sizlerle birlikte insanların bilgiye erişebilmeleri için bir ortam oluşturmaya çalışıyorum. Her zaman her eleştiride söylediğim gibi, ben buranın kurucusu ve yöneticisi olabilirim. Ama ben de sizler gibi bu grubun bir üyesiyim. Buranın bir aile gibi olmasını amaçladım her zaman. Arada sırada buradan edindiğim gelirler yine buraya gidiyor. Ben size ve düşüncelerinize her zaman saygı duydum ve değer verdim. Fakat bu söz beni gerçekten derinden üzdü.

Umarım gösterdiğim saygıyı ben de görebilirim.

Bu cümleye ayrıca cevap vermek istiyorum.

Siz olmasanız da ben burada olurdum. Ama siz olmasanız burası böyle olmazdı. İkisi çok farklı şeyler. Ben burayı bir gelir kapısı ya da çıkar mevzusu olarak görmedim hiçbir zaman. Her sene binlerce lira harcama yaparken hiçbir zaman bir getiri sağlamasını beklemedim. Burası olmasaydı ben (en azından maddi açıdan) çok daha iyi bir konumda olabilirdim. Ama ben burada sizlerle birlikte insanların bilgiye erişebilmeleri için bir ortam oluşturmaya çalışıyorum. Her zaman her eleştiride söylediğim gibi, ben buranın kurucusu ve yöneticisi olabilirim. Ama ben de sizler gibi bu grubun bir üyesiyim. Buranın bir aile gibi olmasını amaçladım her zaman. Arada sırada buradan edindiğim gelirler yine buraya gidiyor. Ben size ve düşüncelerinize her zaman saygı duydum ve değer verdim. Fakat bu söz beni gerçekten derinden üzdü.

Umarım gösterdiğim saygıyı ben de görebilirim.
LA Bİ DUR DUR O KADAR UZUN YAZIYOM Kİ 2 SAYFA OLDU Bİ YAVAŞ YAZIN LA :D

: Hala yazıyom 900 küsür satırı geçti :D

Herneyse Lakin beğeni sistemini kaldırabailirmiyiz şans varmıdır meclisi topluyalım :D @sanjaytr_

Herneyse Lakin beğeni sistemini kaldırabailirmiyiz şans varmıdır meclisi topluyalım :D @sanjaytr_
Rehberlerdeki Zorunlu beğeni sistemini sadece

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt