Haber SK Hynix Tüketici Bellek Pazarından Çekilme İddialarını Yalanladı

Son günlerde Güney Koreli bellek üreticisi SK Hynix'in tüketiciye yönelik bellek pazarından çekileceğine dair bazı iddialar dolaşıyordu. Ancak şirket, bu söylentilere yanıt vererek, şu an için böyle bir planlarının olmadığını net bir şekilde açıkladı. Bu haberi duyunca ben de bir rahatladım diyebilirim.

Şu anda devam eden bellek kıtlığı, hem biz tüketicileri hem de yapay zeka sektörünün tedarik zincirlerini ciddi şekilde etkiliyor. Bu durum, SK Hynix ve Micron gibi büyük üreticileri, artan talebi karşılamak için zorlu kararlar almaya itiyor. Hatırlarsanız, Micron'un Crucial markasını sonlandırması da bu tür söylentilerin önünü açmıştı, ve herkes SK Hynix'in de benzer bir adım atabileceğini düşünmüştü.

Ancak Wccftech ile iletişime geçen SK Hynix yetkilileri, tüketici işinden vazgeçileceği yönündeki söylentileri kesin bir dille reddettiler. Onlar, bu iş kolunun devam ettiğini ve tüketici ürünleri işini sonlandırmayı düşünmediklerini belirttiler. Bu açıklama, tedarik zincirindeki belirsizlik endişelerini de ortadan kaldırmış oldu.

Çünkü Micron ve SK Hynix gibi firmalar için OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kanalı, yani diğer şirketlere parça tedarik etme, DRAM gelirlerinin hala önemli bir kısmını oluşturuyor. Yapay zeka sektöründen gelen talep hızla artsa da AMD ve Intel gibi büyük üreticilerin iş ortakları, tüketici tarafındaki DRAM talebinin şimdilik güçlü kalmaya devam ettiğini gözlemliyor. Bellek üreticileri yapay zeka tarafına yönelmeyi daha kârlı bulsa da, özellikle HBM gibi ürünler çok daha yüksek kâr marjları sunsa da, tüketici pazarını tamamen terk etmeyi şu an için düşünmüyorlar. Ancak mevcut arz sorunları yüzünden yapay zeka ve tüketici taleplerini aynı anda karşılamak gerçekten zor bir hale geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt