Rehber TENDA AC1200 VDSL Modem Kurulumu

sanjaytr_

Admin
Başlamadan önce:
Modeminizin gri portuna VDSL kablosunu, siyah girişe ise adaptörü takarak cihazın çalıştığından emin olun.

Bilgilendirme: Eğer kurulumu bilgisayar üzerinden yapmayı tercih ederseniz, bağlantıyı CAT kablo ile sağlamanız gerekir. Bu durumda kurulum adımlarına ADIM 4’ten devam edebilirsiniz.

ADIM 1: Telefon üzerinden kurulum yapacaksanız, önce telefonunuzun Ayarlar menüsüne girin.

ADIM 2: Buradan Wi-Fi seçeneğine dokunun.

ADIM 3: Wi-Fi ağları listesinde modem markanıza uygun ağı bulun. Örneğin, cihazınız TENDA marka ise listede “TENDA” isimli ağı göreceksiniz. Bu ağa bağlanmak için modeminizin alt kısmında yazılı olan kablosuz şifreyi girin.

ADIM 4: Bağlantı sağlandıktan sonra internet tarayıcınızı (Chrome, Opera vb.) açın ve adres satırına 192.168.1.1 yazarak Enter tuşuna basın.

ADIM 5: Karşınıza çıkan giriş ekranında bilgilerinizi girin:

• Kullanıcı adı: admin
  • Şifre: admin
Sonrasında Login butonuna basarak giriş yapın.

ADIM 6: Arayüz açıldığında bağlantı ayarlarını yapmanız gerekiyor.

• Link Type kısmını VDSL olarak işaretleyin.
  • Bağlantı tipi olarak PPPoE seçin.
  • Otomatik VLAN tarama seçeneğini kaldırın.
Ardından size SMS ile gönderilmiş olan kullanıcı adı ve şifreyi ilgili alanlara girin.

ADIM 7: Sayfayı biraz aşağıya kaydırdığınızda kablosuz ağ ayarları kısmını göreceksiniz. Buradan ağ adınızı (SSID) istediğiniz gibi belirleyebilir, güçlü bir kablosuz şifre oluşturabilirsiniz. İşlemleri tamamladıktan sonra TAMAM butonuna basın.

Sonuç: İnternet bağlantınız yaklaşık 15 dakika içinde aktif hale gelecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt