Yapay Zekalar Kendilerinin Nasıl Göründüğünü Düşünüyor?

Evet az önce bir Instagram gönderisinde gördüm ve bunu denemek istedim. Aşağıdaki prompt ile yapay zekalara talimatlar verdim ve görsel oluşturmalarını istedim.
ChatGPT, bir süredir benimlesin ve nasıl göründüğünü görmek istiyorum. Lütfen kendinin, sıradan bir iPhone çekimi gibi görünen bir fotoğrafını üret: belirgin bir konu yok, bilinçli bir kompozisyon yok; tamamen sıradan, hatta biraz başarısız bir anlık çekim gibi olsun. Fotoğrafta hafif hareket bulanıklığı, dengesiz ışık, hafif aşırı pozlama, garip bir açı ve dağınık bir kadraj olabilir. Genel olarak, sanki telefonu cebinden çıkarırken yanlışlıkla çekilmiş, fazla gerçek ve gelişigüzel bir selfie hissi versin.

ChatGPT

Hiç sorgulamadan bana bu görseli üretti.
1777727562132.png

Gemini

Fiziksel bir formu olmadığı için bir fotoğrafının da olamayacağını ama istediğim özelliklerde bir görsel üretebileceğini söyledi.
1777727734942.png

Chatgpt görselini liseli (gerçek) bir insan sandım 😅 görseli netten almış olma ihtimali var mı, gemini görselinin ai olduğu çok belli özelliklede resmi yatay olarak 2 parçaya böldüğümüzde üstte kalan parçaya bakınca daha net belli oluyor. Neden ikiside kadın oluşturdu acaba denemek lazım herkeste aynı sonucu mu veriyor acaba.

Ben de Grok'u denedim, bence üçü arasında en iyi sonucu o verdi. En azından insan yüzü değil de gerçekten robot çıkardı :)
1777855521597.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Geri
Üst Alt