Turknet'in Gigafiber altyapı getireceği şehirler paylaşıldı (İddia)

Merhaba arkadaşlar,

Telegram gruplarından yayılan ve oldukça dikkat çekici bir iddiayı sizlerle paylaşmak istiyorum. TurkNet'in kendi sitesinde yayınladığı iddia edilen bir görsel, Gigafiber'in Türkiye haritası üzerinde işaretlenmiş şehirlerini gösteriyor olabilir!

1761630879364.png

Bu iddia üzerine biraz araştırma yaptım ve TurkNet'in bu haritasındaki noktalar ile Türkiye şehirlerini gösteren bir haritayı üst üste koydum. Sonuçlar gerçekten şaşırtıcı!
1761631036655.png
Gerçekten de haritadaki her bir nokta rastgele değil, neredeyse kusursuz bir şekilde bir şehre denk gelecek şekilde işaretlenmiş! Bu durum, söz konusu görselin TurkNet'in Gigafiber'i getirmeyi planladığı potansiyel şehirlerin listesi olma ihtimalini ciddi şekilde güçlendiriyor.

İstanbul Kırklareli Tekirdağ Balıkesir Kocaeli Sakarya Bilecik Eskişehir Isparta Antalya Konya Mersin Adana Kahramanmaraş Kayseri Ankara Sivas Malatya Tunceli Bingöl Şanlıurfa İzmir Diyarbakır Erzurum Rize Bitlis Bursa Van Ağrı Çankırı Çorum Manisa Tokat Yozgat

Haritada işaretli olan ve hali hazırda gigafiber bulunan şehirler büyük, gelmesi planlandığı düşünülen şehirler ise normal yazılmıştır.

Balıkesirde turknet kullanan varmı? (kendi altyapısını)

Sakarya'da olmasını çok istiyoruz 120 hane gigafiber istiyoruz ilettik halen değerlendirmede 2021 yılından beri

Ankara'da olmasına rağmen çok kısıtlı bir bölgede var. Bence önemli olan şehre girmesinden çok girdiği şehirde ne kadar yaygın olduğu. Mesela Superonline bölgemde gayet başarılı bir altyapı dönüşümü sağlamış, bilerek reddedenler hariç neredeyse tüm binalara fiber altyapısını ulaştırmış. İlçenin birçok yerinde kullanmak mümkün.

TurkNet ise bu ilçede çok kısıtlı bir bölgeye ulaştırmış, ulaştırdığı bölge ise hiç böyle şeylerle ilgilenmeyen insanlarla dolu. Hatta Şikayetvar üzerinde o bölgeden yazan ve TurkNet kutusundan rahatsız olup söktürmeye çalışan kişilere bile denk geldim, kutunun onlara ne zararı varsa artık. Umarım TurkNet de altyapısını bu ölçüde genişletebilir, GigaFiber'i daha fazla kullanıcı ile buluşturabilir.

Ankara'da olmasına rağmen çok kısıtlı bir bölgede var. Bence önemli olan şehre girmesinden çok girdiği şehirde ne kadar yaygın olduğu. Mesela Superonline bölgemde gayet başarılı bir altyapı dönüşümü sağlamış, bilerek reddedenler hariç neredeyse tüm binalara fiber altyapısını ulaştırmış. İlçenin birçok yerinde kullanmak mümkün.

TurkNet ise bu ilçede çok kısıtlı bir bölgeye ulaştırmış, ulaştırdığı bölge ise hiç böyle şeylerle ilgilenmeyen insanlarla dolu. Hatta Şikayetvar üzerinde o bölgeden yazan ve TurkNet kutusundan rahatsız olup söktürmeye çalışan kişilere bile denk geldim, kutunun onlara ne zararı varsa artık. Umarım TurkNet de altyapısını bu ölçüde genişletebilir, GigaFiber'i daha fazla kullanıcı ile buluşturabilir.
Ben buna katılmıyorum tam olarak. Ülke genelinde kuracağı bir omurga ile gerçekten kullanacak abonelere ulaşmayı hedefliyor olabilirler.
Yanlış hatırlamıyorsam 2 milyon hanede gigafiber altyapı var demişlerdi. Fakat gigafiber kullananlar 300 bin civarında. Yani bir şehirde yaygınlaşma politikası getirdikleri altyapıyı paraya dönüştürmüyor.

Ülke genelinde bir altyapı ağı kurduktan sonra
1761679510657.png

Bu tarz bir etkinliği ülke geneline yayabilir ve gerçekten gigafiber kullanacak kişilere gigafiber altyapının gitmesini sağlayabilirler.

Dışarıdan bakınca bir şehirde her yere getirip ondan sonra farklı bir şehre geçmeleri mantıklı gibi dursa da firma açısından baktığımızda kullanmayacak kişilere yapılan altyapı yatırımı hem sermayeyi azaltıyor hem de potansiyel gelir kaynağı olabilecek abonelere altyapı gitmesi ihtimalini düşürüyor.

Ben buna katılmıyorum tam olarak. Ülke genelinde kuracağı bir omurga ile gerçekten kullanacak abonelere ulaşmayı hedefliyor olabilirler.
Yanlış hatırlamıyorsam 2 milyon hanede gigafiber altyapı var demişlerdi. Fakat gigafiber kullananlar 300 bin civarında. Yani bir şehirde yaygınlaşma politikası getirdikleri altyapıyı paraya dönüştürmüyor.

Ülke genelinde bir altyapı ağı kurduktan sonra
Ekli dosyayı görüntüle 875

Bu tarz bir etkinliği ülke geneline yayabilir ve gerçekten gigafiber kullanacak kişilere gigafiber altyapının gitmesini sağlayabilirler.

Dışarıdan bakınca bir şehirde her yere getirip ondan sonra farklı bir şehre geçmeleri mantıklı gibi dursa da firma açısından baktığımızda kullanmayacak kişilere yapılan altyapı yatırımı hem sermayeyi azaltıyor hem de potansiyel gelir kaynağı olabilecek abonelere altyapı gitmesi ihtimalini düşürüyor.
Dediğiniz çok doğru ancak Superonline ilçenin büyük bölümünü fibere dönüştürürken biraz daha farklı bir strateji izlemiş. Bu altyapının ilk döşenmeye başladığı dönemleri hatırlıyorum, tamamlandıktan sonra satış görevlileri gelip bizlere tanıtım vb. yapıp bilgilendiriyorlardı. Yani hiç bilmeyen biri bile öyle bir şey olduğunu öğrenmiş oluyordu. TurkNet ise daha çok kulaktan kulağa yayılan bir sağlayıcı. GigaFiber altyapısı geldikten sonra altyapı yatırımı yapılan binada bir takım tanıtımlar yapılsa, uygun fiyata simetrik hızda internet sunduklarından bahsedilse bence kullanan kişi sayısı artar. Zaten bilen biliyor, ping vb. konularda epey iyi bir sağlayıcı.

Tıpkı dediğiniz gibi GigaFiber ulaşmış olmasına rağmen kullanmayan hane sayısı çok fazla. Hatta yakın zamanda farklı bir platformda konuştuğum bir kişinin binasına aynı anda hem farklı bir firmanın fiber altyapısı, hem de TurkNet GigaFiber geldi ve o kadar hıza ihtiyaç duymayacak olmasını belirtmesine rağmen fiyatı zaten diğer tarafın 100 Mbps hızıyla denk diye GigaFiber'i tavsiye ettim. Ancak kullanıcı hâlâ diğer tarafa daha sıcak bakıyordu. Çünkü TurkNet'i daha önce pek duymamış, ona epeyce anlatmaya çalıştım. Şu an iki altyapının da aktif olmasını bekliyor, umarım doğru bir tercih yapar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt