Apartmana fiber getirme

Dediğinize katılmıyorum. 90'larda değiliz, 2000'lerde değiliz. Babamın kira gelir vergisini giriyordum, doktor faturası otomatik olarak geldi. Yani tüm bu sistemler entegre olarak çalışabilir. Bu da işi herhangi bir şekilde uzatmaz. Nasıl adresimizi girip evimizde hangi bağlantının (ADSL/VDSL/fiber) aktif olduğunu görüyoruz, aynı şekilde ne zaman fiberin aktif olacağı da gösterilebilir.

Bu konunun muhatap alınmakla doğrudan alakası var. İşi doğru düzgün yapmakla alakası var.
Teknik olarak 2000'lerdeyiz.

Evet tüm bu sistemler entegre olarak çalışabilir. X firmanın açtığı iş emri müdürlüğe bağlı saha ekiplerinin ekranına da düşüyor. Bizim sistemimize de düşüyor. Ama söylediğin şey gelecek hakkında bilgi vermek oluyor. Evinde hangi altyapı var görebilirsin. Çünkü o an için zaten var.

Ama ne zaman boş port kalmayacağını görebilir misin? Hayır. Çünkü belirli bir şey değil. Yani kusura bakma ama hiç kimsenin kahin olduğunu düşünmüyorum. Kazı yaptıkları makinenin parçası bozulsa tarih ileri atacak. O zaman da sen yine çıkıp bana bu tarihi vermiştiniz hâlâ gelmedi diye çıkacaksın. Bu durumda haklı olurdun çünkü sana bir tarih verilmişti ve gerçekleşmedi. Ama arkada bin türlü olay yaşanmış olabilir.

Belki belediye kazı yasağı çıkarttı. Belki telekomun diktiği direğin birine aracın bi tanesi çarptı direği yıktı. Bunların hepsi hesapta olmayan şeyler. Bu yüzden fiberin ne zaman aktif olacağını gösteremezler. Çünkü kahin değiller.

Az önce müşteri hizmetleriyle görüştük ve altyapımızda fiber göründüğünü söyledi. Hatta başvuru yaptık ve perşembe günü geleceklerini söyledi. Ancak aklıma takılan şu ki sokak direğindeki binamıza gelen kablonun diğer ucu hala boşta ve bina girişindeki kablo kanalının kapağı falan açık bırakılmış. Acaba bir yanlışlık olabilir mi?
Hemde her kata daire sayısı kadar fiber kablo bırakılmış ont için sanırım. Ancak bağlanan kişi max 100Mbps alabilirsiniz dedi nedense. Acaba işlemler büyük ihtimalle bitmediği için mevcut binanın bakır kablosundan fttb desteklediğini mi görüyor? Şuan TT sitesindeki sorgulamada altyapı görünmeye başlamış bu sitede ise ftth görünüyor. Yöneticiye ise sizin hiçbirşey yapmanıza gerek yok biz sizi bilgilendireceğiz demişler ancak yöneticiye fiber konusunda yeni bir bilgi gelmemiş. Sizce napmalıyım? Birde son olarak elimde tp-link vx231 modem var ancak çağrı merkezindeki kişi max 50Mbps destekliyor modeminiz dedi ancak normalde çok daha fazla diye biliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_1885.jpeg
    IMG_1885.jpeg
    135 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_1888.jpeg
    IMG_1888.jpeg
    158,2 KB · Görüntüleme: 3
Az önce müşteri hizmetleriyle görüştük ve altyapımızda fiber göründüğünü söyledi. Hatta başvuru yaptık ve perşembe günü geleceklerini söyledi. Ancak aklıma takılan şu ki sokak direğindeki binamıza gelen kablonun diğer ucu hala boşta ve bina girişindeki kablo kanalının kapağı falan açık bırakılmış. Acaba bir yanlışlık olabilir mi?
Hemde her kata daire sayısı kadar fiber kablo bırakılmış ont için sanırım. Ancak bağlanan kişi max 100Mbps alabilirsiniz dedi nedense. Acaba işlemler büyük ihtimalle bitmediği için mevcut binanın bakır kablosundan fttb desteklediğini mi görüyor? Şuan TT sitesindeki sorgulamada altyapı görünmeye başlamış bu sitede ise ftth görünüyor. Yöneticiye ise sizin hiçbirşey yapmanıza gerek yok biz sizi bilgilendireceğiz demişler ancak yöneticiye fiber konusunda yeni bir bilgi gelmemiş. Sizce napmalıyım? Birde son olarak elimde tp-link vx231 modem var ancak çağrı merkezindeki kişi max 50Mbps destekliyor modeminiz dedi ancak normalde çok daha fazla diye biliyorum.
Anladığım kadarı ile sizde FTTH fiber var. Bağlantı için diğer işlemleri gelince tamamlayacaklar.

Modem ise Gigabit Internet'i destekliyor gibi gözüküyor. WAN girişi var. Yerinizde olsam 1 Gbit'te ısrarcı olurum. Olurum olmasına da modem su koyabilir, o hızı görmek için yeni bir router'a ihtiyaç duyabilirsiniz.

Anladığım kadarı ile sizde FTTH fiber var. Bağlantı için diğer işlemleri gelince tamamlayacaklar.

Modem ise Gigabit Internet'i destekliyor gibi gözüküyor. WAN girişi var. Yerinizde olsam 1 Gbit'te ısrarcı olurum. Olurum olmasına da modem su koyabilir, o hızı görmek için yeni bir router'a ihtiyaç duyabilirsiniz.
Modem konusunda ücretsiz modem sağlıyoruz demişlerdi bakalım gelen modeme göre değerlendireceğim sanırım. Ayrıca çağrı merkezindeki kişi üst hızlara kolayca geçebileceğimi ancak alt hızlara geçiş olmayacağını söylemişti. Aklımda kısa vadede 200 yada 500e yükseltmek var eğer geçmeme izin verirlerse tabii. Açıkçası 1Gbps bende istiyorum ancak düşününce şuan için gereksiz extreme bir hız gibi geliyor bakalım hocam ileride geçerim belki. İlk hız testini yapınca da başından sonuna neler olduğunu rehber şeklinde açıklarım mutlaka.

Modem konusunda ücretsiz modem sağlıyoruz demişlerdi bakalım gelen modeme göre değerlendireceğim sanırım. Ayrıca çağrı merkezindeki kişi üst hızlara kolayca geçebileceğimi ancak alt hızlara geçiş olmayacağını söylemişti. Aklımda kısa vadede 200 yada 500e yükseltmek var eğer geçmeme izin verirlerse tabii. Açıkçası 1Gbps bende istiyorum ancak düşününce şuan için gereksiz extreme bir hız gibi geliyor bakalım hocam ileride geçerim belki. İlk hız testini yapınca da başından sonuna neler olduğunu rehber şeklinde açıklarım mutlaka.
Aradaki fiyat farkı 200 Mbit ile 1000 Mbit arasında 250 ₺, 500 Mbit ile 1000Mbit arasında 100 ₺. Elbette herkesin bütçesi farklı ama günümüzde bu kadar fark çok büyük bir para değil. Öte yandan oyun oynamıyorsanız, aynı anda 4K yayınlar izlemiyorsanız 1 000 Mbit Internet çok da şart değil. Taahhütname ile abonelik alıyorsanız, ancak taahhüt bitiminde alt paketlere inebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt