Dünyanın en garip “gülme” yazıları

Fark ettim de, her ülke internette farklı “gülüyor”. Biz “haha / hahaha” yazıyoruz ya da ne biliyim random atıyoruz ama olay dünyada çok başka yerlere gitmiş.

Mesela Tayland’da insanlar “55555” yazıyor. Şaka değil. Meğer 5 sayısı “ha” diye okunuyormuş. Yani adam aslında kahkaha atıyor ama dışarıdan bakınca hesap makinesi gibi.

Kore’de “ㅋㅋㅋ” var. İlk bakışta rastgele harf gibi ama aslında kıkırdama sesi. Bir de “ㅎㅎㅎ” var, o daha yumuşak gülme gibi.

Japonlar işi iyice farklı noktaya taşımış: “www”. Bunun da “warai” (gülmek) kelimesinden geldiğini öğrenince biraz anlam kazanıyor ama ilk gördüğümde internet çekmiyor sandım. Bir de “草” yazanlar var, çünkü w’ler çim gibi görünüyormuş.

Brezilya tarafı da ayrı kafa: “kkkkkk”. Klavye takılmış gibi ama adam bayağı gülüyor aslında.

Fransızlar ses bile yazmıyor, direkt “mdr” (gülmekten öldüm) diyor. Bizdeki “LDJFLDJF” gibi saçmalamalar yok, adamlar net. Birisi yaptığınız şakaya "Buna çok güldüm" dese biraz tuhaf gelir gibi.

Rusya’da insanlar “ахахах” yazıyor. Bu aslında bizim “ahahah” ile aynı mantıkta ama bir de “хахаха” var, o da daha sert bir kahkaha gibi. En garibi ise bazen sadece “))))” yazmaları. Parantez sayısı arttıkça gülme artıyor. Çok anlamadım ama sanırım gülücük :))) gibi bir mantığı vardır.

İspanyol kardeşlerimiz "jajaja" diyor. Bu da yine bizim "hahaha" ile aynı mantıkta duruyor.

Gülmek her yerde farklı şekilde gösterilse de herkes bir şekilde gülebiliyor. Bence en tuhaf duran Tayland'ın gülme şekli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Geri
Üst Alt