Bende ekleyeyim mart ayına kadar gigafiber kutusu boş boş durunca ve aktif olmayınca nerede kaldı diye farklı bir forumda turknet destek hesabına yazdım, adresimi ve telefonumu istediler verdim. Akşamına arayıp altyapınız aktif oldu kurulum için yarın gelelim dediler. Sabah aktif olmayan altyapı akşam aktifti, sebebi denk geliş mi yoksa benim iletişime geçmem sonucu mu bilmiyorum. Muhtemelen birileri uyandı aylardır boş boş duruyor açalım burayı diye.ben kendi tecrübemi söyleyeyim. 13 Ocak'ta fiber kutusu takıldı. Dairelere telekomun kendisi çekmedi kabloyu. Ama bize apartmana kablo verdi. Apartmanda evine kablo çekmek isteyenler dairelere çektirme ücretini bölüşüp kendimiz çektirdik.
Sonrasında ben her hafta düzenli olarak btk'ya şikayet kaydı açtım. Şunun da belirteyim BTK'dan ilk seferde otomatik cevap veriliyor. Siz itiraz ediyorsunuz. Yine otomatik cevap geliyor. Bir kez daha itiraz ederseniz gerçek insan cevabı alıyorsunuz. Ama çok muğlak cevaplar aldım asla tarih vermediler.
Ayrıca Açıkkapı'ya yazdım edevletten. Yani tesadüf mü bilemiyorum ama o daha etkili oldu gibi. Kuruma yazı yazıldı diye ara cevap geldi. Ve o şikayetim sonuçlanmadan internetim satışa açıldı. Tam olarak 11 martta açıldı.
Daha erken satışa açılanı vardır elbet ama diğer cevaplarda görebileceğiniz gibi çok daha uzun süredir bekleyenler de var. Ben online kanallardan şikayet yazmaktan vazgeçmeyin derim. Uzun da sürse bir şekilde etkilediğini düşünüyorum süreci. Çok vakit alan bir şey değil zaten.
İşin komik yanı şu an gereksiz bir kampanya hırsızlığı dönüyor. Akşamına altyapınız aktif oldu diye aradıklarında altyapımı sorguladığımda, binadaki ilk gigafiberliye ilk 2 ay bedava şimdi abone olun vs. gibi bir ibare görüyordum. Ertesi gün zaten aboneliği yaptık fakat indirim yok ortada. İndirim nerede diyorum, 3 ay indirim kullanmışsınız diyorlar. Halbuki VDSL altyapıdan kalma indirime bakıyorlar, gigafiber indirimi hala ortada yok. En son dün yazdılar sanırım inceliyoruz diye bakalım ne olacak.