FTTB - FTTH Dönüşümü hk.

Selamlar herkese,

2020 yapımı bir binada yaşıyorum 0 yapıldığından beri buradayım, binayı yapan arkadaş her daireden elektrik odasına cat6 kablo çektiği için TT tarafına kolaya kaçıp FTTB şeklinde bir sonlandırma yapmış, geçenlerde telekoma başvuru yaptım destek kanalından 1 hafta içinde gelip yeni bir kutu eklediler sağolsunlar, buradaki daireye kadar kablo süreci nasıl işleyecek alt yapı ne zaman sistemde aktif görünür bilgisi olan arkadaşlardan destek rica ederim. Bu arada Turknet kullanıyorum onlar üzerinden yapabileceğim bir şey var mı Telekoma taşıma yapmak gerekecek mi süreci hızlandırmak için.

Ekli dosyalar

• IMG_0764 (1) (2) (2).jpg
    IMG_0764 (1) (2) (2).jpg
    158,1 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran Resmi 2026-01-15 23.20.22.png
    Ekran Resmi 2026-01-15 23.20.22.png
    107,7 KB · Görüntüleme: 5
buradaki daireye kadar kablo süreci nasıl işleyecek alt yapı ne zaman sistemde aktif görünür bilgisi olan arkadaşlardan destek rica ederim. Bu arada Turknet kullanıyorum onlar üzerinden yapabileceğim bir şey var mı Telekoma taşıma yapmak gerekecek mi süreci hızlandırmak için.
dairelere kadar fiber kablo çekilecek cat6 yerine daha sonra sistem üzerinden altyapının tamamlandığını ve aktif olduğunu bildirecekler. Bu aşamada altyapı sorgulamada görünür hale gelecek. Bundan sonra Turknet üzerinden fiber dönüşüm talebi açabilirsin. Bu süreç Türk Telekom ekiplerinin yoğunluklarına ve biraz da keyiflerine kalmış bir durum.

Tabii bu ideal olan senaryo. Daha kablolar çekilmeden de altyapıyı aktif hale getirebilirler. Bu süreçte altyapı sorgulamaya bakıp aldanırsan dönüşüm talebi açtığında talebin altyapı problemi denilerek iptale düşebiliyor. Dairenin önüne kablo gelip altyapı sorgulamada görünür hale geldiği zaman genelde bitmiş oluyor ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt