Haber Steam Donanım Anketinde En Çok Tercih Edilen Ekran Kartları Ortaya Çıktı

Steam'in Nisan 2026 donanım ve yazılım anket sonuçları yayımlandı ve biz de oyuncuların sistemlerinde hangi donanımları kullandığını görme fırsatı bulduk. Bu anket, ekran kartı pazarındaki genel durumu, yeni nesil kartların ne kadar ilgi gördüğünü, işlemci tercihlerini ve işletim sistemi kullanım oranlarını gözler önüne seriyor.

Ekran kartı tarafına baktığımızda, NVIDIA GeForce RTX 3060 yüzde 4,15'lik kullanım oranıyla zirvedeki yerini koruyor. Onu hemen arkasından yüzde 4,05 ile GeForce RTX 4060 takip ederken, dizüstü bilgisayarlardaki GeForce RTX 4060 Laptop GPU da yüzde 3,98 ile üçüncü sırada yer alıyor. Geçen ay dikkat çeken RTX 5070'in oranı yüzde 3,01'e gerilemiş olsa da, yeni nesil kartlardan GeForce RTX 5060 yüzde 2,71'e yükselerek büyümesini sürdürüyor. Listede ayrıca GeForce RTX 3050 yüzde 3,20, GeForce GTX 1650 yüzde 2,70, GeForce RTX 4060 Ti yüzde 2,57, GeForce RTX 3060 Ti yüzde 2,42 ve AMD Radeon Graphics yüzde 2,37 oranında kendine yer bulmuş. Gördüğümüz kadarıyla, RTX 30 ve RTX 40 serisi kartlar hala çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip.

İşlemci tarafında ise büyük bir değişim yaşanmamış. Intel yüzde 55,81 ile liderliğini sürdürürken, AMD yüzde 44,18 seviyesinde kalmış. İki marka arasındaki fark oldukça yakın ve rekabetin hala devam ettiğini söyleyebiliriz. Ancak uzun zaman önce Intel'in çok daha büyük bir farkla önde olduğunu da hatırlatmak isterim.

İşletim sistemlerine gelince, Windows 11'in yükselişi dikkat çekici. Nisan ayının verilerine göre Windows 11'in payı yüzde 71,80'e ulaşmış durumda. Buna karşılık Windows 10 ise yüzde 27,16'ya gerilemiş. Bu da gösteriyor ki, çoğu oyuncu artık yeni işletim sistemine geçiş yapmış ve Steam kullanıcıları arasında Windows 11 oldukça popüler hale gelmiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Geri
Üst Alt