TurkNet'in TT Fiber Altyapısı Üzerinden 100Mbps Üzeri Hız Tanımlaması iddiaları

Türk Telekom sanırım 100 Mbps üzeri için fiyatları ütopik şekilde yükseltiyor o yüzden küçük İSS'ler 100 Mbps üzerini vermiyor, zor veriyor ya da yüksek fiyat yazıyor.

Ucuz hizmet veren Powernet'in tarifelerine bakınca 100 Mbps'e kadar fiyatlar uygunken 200 ve 500 gibi paketlerde fiyatlar büyük İSS'lere göre çok yüksek.

Port ücretleri ilk çıktığından daha düşük. Her sene aradaki fark kapanacaktır. Ama 100 ile 1000 mbps'nin maliyetinin aynı olmasını da beklememek lazım

Öncelikle merhabalar.

TurkNet'in, Türk Telekom FTTH altyapısında içerik üreticilerine 1 Gbps hız tanımlamaları yaptığı biliniyordu. Kendileri bunu test adı altında yaptıklarını iddia etse de, bu kullanımlar mevcuttu (Örn: Video bağlantısı).

Ancak son zamanlarda, bireysel kullanıcılara da 200 Mbps ve 1 Gbps gibi hız tanımlamaları yapıldığına dair haberler ve paylaşımlar görmeye başladık.

Bu hız tanımlamalarını bireysel olarak talep ettiğimizde ise TurkNet, halen 100 Mbps üzeri tanımlama olmadığını, Türk Telekom ile anlaşmalarının bu yönde olduğunu ve kimsenin 100 Mbps üzeri hız kullanmadığını iddia ediyor.

Ekli dosyayı görüntüle 857 Ekli dosyayı görüntüle 858

Çifte Standart İddiaları ve Gözlemler:
  • Facebook ve Telegram gruplarında 100 Mbps üzeri hız kullanan kullanıcılar bulunuyor.
  • Bazı kullanıcılar, hizmetlerini iptal etmek istediklerini belirttiklerinde hızlarının iki katına çıkarılmasının teklif edildiğini iletiyor.
  • Bazı kullanıcılar ise ilk kurulum anında bağlantılarının direkt 1 Gbps olarak sağlandığını belirtiyor.
Sorun Nedir?

Turknet'in cevaplamaktan kaçındığı soru ise şu:
Merhabalar, üstteki video benim paylaştığım videodur. Facebook ta grupta paylaştım. Grupta böyle TurkNet Türk Telekom fiber altyapısından 100 Mbps üstü paketleri kullananlar var. Bende grupta öğrendim. LinkedIn'dan Cem Çelebiler'e yazdım. Durumu anlattım. TurkNet beni aradı müşteri temsilcisi bunu doğruladı. TurkNet bana şu an bu durumun yeni olduğunu söyledi. Şu an bu hızları herkese tanımlayamıyoruz öncelikli olarak internet kullanımı fazla olan müşterilerimize hız tanımlaması yapıyoruz. Network te sorun olmaması için test çalışması yapıyoruz. İlerleyen aylarda 100 Mbps üstü hızlarını tüm müşterilerimize ek ücret ödemeden tanımlama yapacaz. Size normalde bu tanımlamanın yapılması gerekiyormuş internet kullanımınız fazla ama gözden kaçmış dedi 😁. Ben memmuniyetiniz adına 200 Mbps hız tanımlaması yapıyorum. Faturaya ek bir ücret olmayacak dedi.

Merhabalar, üstteki video benim paylaştığım videodur. Facebook ta grupta paylaştım. Grupta böyle TurkNet Türk Telekom fiber altyapısından 100 Mbps üstü paketleri kullananlar var. Bende grupta öğrendim. LinkedIn'dan Cem Çelebiler'e yazdım. Durumu anlattım. TurkNet beni aradı müşteri temsilcisi bunu doğruladı. TurkNet bana şu an bu durumun yeni olduğunu söyledi. Şu an bu hızları herkese tanımlayamıyoruz öncelikli olarak internet kullanımı fazla olan müşterilerimize hız tanımlaması yapıyoruz. Network te sorun olmaması için test çalışması yapıyoruz. İlerleyen aylarda 100 Mbps üstü hızlarını tüm müşterilerimize ek ücret ödemeden tanımlama yapacaz. Size normalde bu tanımlamanın yapılması gerekiyormuş internet kullanımınız fazla ama gözden kaçmış dedi 😁. Ben memmuniyetiniz adına 200 Mbps hız tanımlaması yapıyorum. Faturaya ek bir ücret olmayacak dedi.
Şu anda 200 Mbps hız alabiliyor musunuz?

Muhtemelen 100 den fazla alan yoktur bu firmadan. Sorun da bu zaten. Çoğu firma 100 üzeri vermiyor ya da çok uçuk fiyatlara veriyor. 100'e kadar ekonomikken 100'den sonrası aşırı yüksek. Bunun da büyük ihtimalle sebebi TT.
Firmaların kendi altyapılarını kurma konusunda teşvik edilmesi lazım bence. Biliyorum, ekonomik olarak zor sayılır ama en azından firmaya kendi altyapısını kullanmak özgürlük sağlıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
    Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
      Geri
      Üst Alt