Güncel Yardım edin! nasıl evime fiber çekilir? (580 metre oldu ) / kendim çekmeye çalışıyorum

konuyu biliniyor daha önce de bahsettim evime fiber çekilmemesinin asıl nedeni otoyolun altında Türk Telekom'un hattı (boru veya kazı çalışması olmaması ) yolun altından geçen turkcell hattı var oda baz istasyonu için gidiyor. turkcell e twiterden yazdım btk dan ulaştım Türkcell ev interneti vermedi geriye suoeronline alamadım. tek çare kabloyu alıp ben döşeyeceğim evet yaklaşık 580 metre optik fiber kablo, patron değil müşteri çıldırdı
kırsal olduğu için 2 si bizim bahçe. 1 tane komşu ,1taneside amcamın olan tarladan 370 metresi direkten gidecek (halihazır tt direkleri) merdivenim var😅

yolun karşısınada nasıl geçeçek ?

yağmur suyu kanalından! 😅 ben yaparsam neden olasın.
2-3 kişiden bu durumu bahsettim olabilir dedi. teorik olur du mantıklı ama sular idaresinde çalışan abim vardı, belediye veya DSİ bişey dermi diye duşündüm sordum abime olur dedi sorun etmezler dedi:) 50 metre boşluk dedi tamamen dolmuyor zaten akan yağmuru dereye ulaştıran kanallardan 1 tanesiydi sadece.
iki görsel oluşturdum bundan referans alın
Ekli dosyayı görüntüle 609Ekli dosyayı görüntüle 610

1. resim benim tarafım 2resim yolun karşısında ve o sokakta fiberli binalar var ayrıca ( 2 . gerçeği ekte ve çalı ot doldurmuş kıyı bir yer )

2. resimde kare rögar kapağı dan yan tarafa tel var o telin 3-5 metre uzakta tt direği var bence oradan yer altına girer diye düşündüm .

kabloyu onlardan isteyeceğim tt olup kullanırım 100 luk veya kablo temini alamaz isem kendim alıp çekeçeğim ve şuan kullandığım millenicom için de fiber dönüşümü yaparlar zaten taahhütsüz 35 vardı bişey yaparız

1. fotonun orda benim direk var 10 metre kaldırımın dibinden gidecek (şu anki plan /tahmini olarak)

müdürlükteki abiler yardımcı olmuşladır toplamda birkaç kez gitmiştim sonra tekrar gel demişlerdi arada felan belki yeni gelişme olursa diye 😅.
bu sefer bütün engelleri aştığımı düşünüyorum😣

gerçek foto attıım
2.foto direğin altındaki siyah yer altı borusunu çekmiştim
Ekli dosyayı görüntüle 611Ekli dosyayı görüntüle 612
Hadi bakalım bu azim ve kararlılık sonuç verecek gibi duruyor.

yani dsl internetim dursaydi kurcalamazdım ama halihazırda internetim yok, airfiber için 6 bin TL ve fahiş fiyatlarla 24 32 mbps felan kullanmak yerine o paraya kendi fiberi mi döşerim daha iyi baktım mahallemde fiber var kablo cekimliyecek değil Fatih sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul u fet ederken ben fiber kulalanmayayım mı? (21 değilim 🙃) en kotu mahalledeki akrabadan internet alıp iki Dış anten (adet fiyatı 2-2,5 bin ) ile evime çekmek olurdu yine kullanmazdım. Elimden gelir yani. O da mı olmadı yapacak bişey yok ben denedim derim paşa paşa oturur 6 bin veririm artık, işin içinden çıkılmaz hale gelirdi🤯

Unuttum zannetme iki haftadır fiberlisin😉
Maşallah diyelim bir aksilik olmasın.
Ama daha önce DSL di diye tahmin ediyorum ama önceki hız neydi adsl den mi geçtin ve ilk ne zaman fiber istiyorum dedin?

Unuttum zannetme iki haftadır fiberlisin😉
Fiberliyim de kullanamıyorum ki. Şehir dışındayım. Ayrıca beni mi takip ediyorsunuz anlamıyorum 😄
Ama daha önce DSL di diye tahmin ediyorum ama önceki hız neydi adsl den mi geçtin ve ilk ne zaman fiber istiyorum dedin?
İç tesisatım aşırı kötüydü. santral mesafem 3 metre olmasına rağmen 35 mbps anca alabiliyordum. İlk 3-4 sene önce filan sanırım fiber istiyorum dediğim. Onu dedikten sonra taşındım. Eski adrese benim peşimden fiber geldi filan :D

Fiberliyim de kullanamıyorum ki. Şehir dışındayım. Ayrıca beni mi takip ediyorsunuz anlamıyorum 😄

İç tesisatım aşırı kötüydü. santral mesafem 3 metre olmasına rağmen 35 mbps anca alabiliyordum. İlk 3-4 sene önce filan sanırım fiber istiyorum dediğim. Onu dedikten sonra taşındım. Eski adrese benim peşimden fiber geldi filan :D
unutmaz isem bir ara bununla ilgili bir fotoğraf yüklerim

İlk 3-4 sene önce filan sanırım fiber istiyorum dediğim. Onu dedikten sonra taşındım. Eski adrese benim peşimden fiber geldi filan :D
enazından gelmiş, ben geldim sen gittin olmuş neyse artık yeni adres önemli 😅 geç olsun güç olmasın diyerek kapatayım konuyu.

yok beya, sen söyledinya fiber bağlamaya çaıştılar kablo felan bozukmuş sonra sinyal felan gelmiş geleçek, yine 100 küsür mbps aldıgını söylemiştinya! sen hiç forumda fiber diye arattın mı? kaç konu var nasıl denk gelmiyeyim:D

ayrıyetten şehir dışında olman halen evinde fiber olmadığı anlamına gelmiyor, ev halkı kullanıyor ve en son eve geldiğinde internetin halen hızlı olacak.

ben bir şehir dışına çıktım internet şirketi kapandı (Comnet) sonra apartopar turknet geçtim (halen şehir dışındaydım) türknet de 1.5 ay oldu olmadı arıza çıkmiş eve ben eve geldim ne internet var nede interneti düzetçek saha elemanı 🤨

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt