Güncel 50.000-55.000 TL Bilgisayar Önerisi

mryagiz

Er
Bütçeniz Nedir?
50.000 TL ile 55.000 TL arası
Merhaba,

50.000 – 55.000 TL bandında, tamamen beyaz renkli bir toplama PC sistemi kurmak istiyorum. Orta ve yüksek seviyede oyunları rahat oynatabilecek bir sistem olsun istiyorum.

İstediğim şeyler:
  • Toplama masaüstü bilgisayar (beyaz kasa )
  • Oyuna uygun bir monitör (renk beyaz olursa yine iyi olur)
  • RGB özellikli beyaz mouse ve klavye (fiyat bandına uyacak)
1080p ya da mümkünse 2K çözünürlükte yüksek ayarlarda akıcı oyun oynatabilecek bir sistem düşünüyorum. Uzun süre götürecek, fiyat/performans dengesi iyi bir öneri olursa çok sevinirim.

Merhaba,

50.000 – 55.000 TL bandında, tamamen beyaz renkli bir toplama PC sistemi kurmak istiyorum. Orta ve yüksek seviyede oyunları rahat oynatabilecek bir sistem olsun istiyorum.

İstediğim şeyler:
  • Toplama masaüstü bilgisayar (beyaz kasa )
  • Oyuna uygun bir monitör (renk beyaz olursa yine iyi olur)
  • RGB özellikli beyaz mouse ve klavye (fiyat bandına uyacak)
1080p ya da mümkünse 2K çözünürlükte yüksek ayarlarda akıcı oyun oynatabilecek bir sistem düşünüyorum. Uzun süre götürecek, fiyat/performans dengesi iyi bir öneri olursa çok sevinirim.
Monitör klavye ve mouse için 10 bin lira bir bütçe ayırdığımız senaryoyu düşünürsek geriye 40-45 bin lira civarında bir para kalıyor elimizde.

Yüksek segment oyunları oynamayı amaçladığınız için fiyat performans açısından ya 5060 ya da 9060 XT önereceğim. Bunların fiyatı da 20 bin civarında.

Geriye kaldı 20-25 bin lira

Önerebileceğim kasa ve Güç kaynakları toplam 7-8 bin lira tutuyor.
İşlemci 7500F seçtiğimizde 7 bin lira tutuyor.

İşlemci Soğutucu, Ram, Anakart ve SSD için 10 bin lira bütçemiz kalıyor. ve bu çok yetersiz kalan bir bütçe. Zaten en iyi ihtimalle 6 bin lirası ram için gidecek. En iyimser ihtimali söylüyorum. geri kalanları da 4 bin liraya sığdırmak çok mümkün ve mantıklı bir hareket olmaz.

50-55 bin lira ne yazık ki 2026 Türkiye'sinde tamamen beyaz renkli bir sistem toplamak için yeterli bir bütçe değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Geri
Üst Alt