Bu ince kablo fiber kablosu mu?

Anladım. Her dairenin önünde var bu kablolar. Sanırım kuruluma gelecekleri zaman kabloyu çekmekle uğraşmamak için şimdiden ası vermişler tüm dairelere.
Aynen öyle. TT kabloyu kendi çektiği kurulumlarda genellikle böyle yapıyor. Bazen ise abonelik başvurusu yapıldıkça kablo çekiliyor ve belki de hiç internet kullanmayacak daireler için önceden boşuna kablo çekilip kablo harcanmamış oluyor. Superonline da bölgemde bu şekilde bir sistemle çalışıyor. Abonelik başvurusu alındıkça dairelere OFDK'den kablo çekiyorlar.

Yalnız binadaki kutunun üstüne şöyle iki tane kablo bırakmışlar. Nedir bunlar? (ikinci fotoğraf temmuz ayındaki çektiğimiz fotoğraf) Bir bilginiz var mı? @sanjaytr_

1763738545832.jpeg
Kablonun biri dışarıdan OFDK'ye bağlanacak kablo olmalı normalde. Ancak diğer ikinci kablo bana da garip geldi. O gri olanlar dış mekana uygun kablo. Eğer binanın dışında dükkan vb. varsa ona dışarıdan gidecek internet hattı için dış mekan kablo kullanmayı tercih etmiş olabilirler.

Aynen öyle. TT kabloyu kendi çektiği kurulumlarda genellikle böyle yapıyor. Bazen ise abonelik başvurusu yapıldıkça kablo çekiliyor ve belki de hiç internet kullanmayacak daireler için önceden boşuna kablo çekilip kablo harcanmamış oluyor. Superonline da bölgemde bu şekilde bir sistemle çalışıyor. Abonelik başvurusu alındıkça dairelere OFDK'den kablo çekiyorlar.

Kablonun biri dışarıdan OFDK'ye bağlanacak kablo olmalı normalde. Ancak diğer ikinci kablo bana da garip geldi. O gri olanlar dış mekana uygun kablo. Eğer binanın dışında dükkan vb. varsa ona dışarıdan gidecek internet hattı için dış mekan kablo kullanmayı tercih etmiş olabilirler.
Bu kutunun hemen yanında Türknet'in kendi kutusu da var Gigafiber çekmeye çalışıyorlar sanırım, belki bununla ilgilidir. Ancak bu fotoğraftaki kablolar dün gelmiş. Yani bir şeyler planlıyorlar. Ayrıca şunu merak ettim. Altyapı sorguladığımda çıkan sonuçta FTTB sistem diyor ancak bildiğim kadarıyla FTTB sistem binaya fiber, binadan daireye bakır kabloyla internetin verilmesi ve maksimum 100 Mbps internet alınması değil mi? Yoksa şuanki altyapı sorgulamada çıkan değerler şuanki VDSL altyapısı için mi FTTB diyor? Kafam çok karıştı. FTTH ile 1 Gbps almak varken binaya 100 Mbps getirirlerse çok üzülürüm.

Bu kutunun hemen yanında Türknet'in kendi kutusu da var Gigafiber çekmeye çalışıyorlar sanırım, belki bununla ilgilidir. Ancak bu fotoğraftaki kablolar dün gelmiş. Yani bir şeyler planlıyorlar. Ayrıca şunu merak ettim. Altyapı sorguladığımda çıkan sonuçta FTTB sistem diyor ancak bildiğim kadarıyla FTTB sistem binaya fiber, binadan daireye bakır kabloyla internetin verilmesi ve maksimum 100 Mbps internet alınması değil mi? Yoksa şuanki altyapı sorgulamada çıkan değerler şuanki VDSL altyapısı için mi FTTB diyor? Kafam çok karıştı. FTTH ile 1 Gbps almak varken binaya 100 Mbps getirirlerse çok üzülürüm.
Altyapı sorgulamalarında xDSL kısmı için FTTB-FTTC kısmı pek sağlıklı çalışmıyor. Benim binam sokaktaki yerini bildiğim Tip serisi saha dolabından FTTC şekilde VDSL hizmet alabilmesine rağmen detaylı altyapı sorgulama sonucu sunan sayfalarda FTTB sistem olarak gözüküyor, ancak binamda FTTB-DSL hizmeti için kullanılan Tip serisi küçük kabinlerden kesinlikle bulunmuyor, onun yerine bildiğimiz klasik ev telefonu kroneleri var.

FTTB aktif bir altyapı türü. Binaya gelen fiber hat FTTB-DSL için elektrik ile çalışan DSLAM cihazına bağlanıp binanın eski ev telefonu hatları üzerinden xDSL olarak dağıtılır, FTTB-ETH için ise binaya gelen fiber yine elektrikle çalışan MDU cihazına bağlanır ve dairelere CAT5E/CAT6 kablolarla internet dağıtılır. Yani sizin binanıza takılan küçük OFDK kutular gibi pasif bir sistem değildir, elektriğe ihtiyaç duyar. Size %100 bir şekilde FTTH (eve kadar fiber) altyapı gelmiş.

İkinci gri kablo ise dediğiniz gibi TurkNet GigaFiber için olabilir. Onlar genelde siyah renk kablo kullanırdı ama sahada kullanılan materyallerin türleri stok durumuna göre değişiyor olabilir, bu konuda kesin bilgim yok.

Altyapı sorgulamalarında xDSL kısmı için FTTB-FTTC kısmı pek sağlıklı çalışmıyor.
Türk Telekom sağlıklı çalışmıyorsa bu benim sorunum değil 😂

Adamlar hipernet altyapısını artırmak için altyapı sorgulamaya hile karıştırdılar ya.

Altyapı sorgulamalarında xDSL kısmı için FTTB-FTTC kısmı pek sağlıklı çalışmıyor. Benim binam sokaktaki yerini bildiğim Tip serisi saha dolabından FTTC şekilde VDSL hizmet alabilmesine rağmen detaylı altyapı sorgulama sonucu sunan sayfalarda FTTB sistem olarak gözüküyor, ancak binamda FTTB-DSL hizmeti için kullanılan Tip serisi küçük kabinlerden kesinlikle bulunmuyor, onun yerine bildiğimiz klasik ev telefonu kroneleri var.

FTTB aktif bir altyapı türü. Binaya gelen fiber hat FTTB-DSL için elektrik ile çalışan DSLAM cihazına bağlanıp binanın eski ev telefonu hatları üzerinden xDSL olarak dağıtılır, FTTB-ETH için ise binaya gelen fiber yine elektrikle çalışan MDU cihazına bağlanır ve dairelere CAT5E/CAT6 kablolarla internet dağıtılır. Yani sizin binanıza takılan küçük OFDK kutular gibi pasif bir sistem değildir, elektriğe ihtiyaç duyar. Size %100 bir şekilde FTTH (eve kadar fiber) altyapı gelmiş.

İkinci gri kablo ise dediğiniz gibi TurkNet GigaFiber için olabilir. Onlar genelde siyah renk kablo kullanırdı ama sahada kullanılan materyallerin türleri stok durumuna göre değişiyor olabilir, bu konuda kesin bilgim yok.
Aslında TürkNet'in kendi siyah bir kablosu var kutusunun üzerinde. Ama onların kutusuna bir kablo girişi yapılmamış henüz. Bildiğim kadarıyla zaten TürkNet sadece kendi fiber altyapısını kurar, Türk Telekom gibi sağlayıcılarınkini kullanmaz, satmaz. O yüzden onlar bir yandan Gigafiber altyapı getirmeye çalışıyor olabilir.

Adamlar hipernet altyapısını artırmak için altyapı sorgulamaya hile karıştırdılar ya.
İşin kötü yanı, şu an Türk Telekom altyapısında Superonline kullanıyoruz ve internet Temmuz ayından beridir problemli. Bağlantı kopuyor, hızı düşük. O günden beridir uğraşıyoruz ancak en son bize altyapıya kadar geldik baktık Türk Telekom'da bakmış altyapıda bir problem yok, sizde problem var dediler. Bizde o yüzden binadan daireye gelen kabloyu değişecektik (ki daha yeni değişmiştik zaten). Ancak Superonline taahütümüz ay sonu bitecek. O yüzden Türk Telekom'a başvuru yaptık. Ve gelip dediler ki bizim şuanki altyapı kablosunda arıza varmış, sinyal gücü zayıfmış. O yüzden başvuru devam etmedi, ortada kaldık. Şimdi bu ay sonuna kadar Türk Telekom bu arızayı çözmez ise (ki 1 haftadır gelişme yok) ay sonu Superonline taahütümüz bittiği için internetsiz ortada kalacağız. Kısacası çok kötü bir durumdayız. Üstüne eğer zaten fiber altyapı çalışması oluyor diye şuan kullandığımız altyapıdaki arızayı da geçiştiriyorlarsa daha kötü, fiberin gelmesi allah bilir kaç yıl sürecek.

Suçu size atmıyorum, yanlış anlaşılmasın. Sorun altyapı tanımlamalarında hata yapılmış olmasında. FTTB-FTTC kısmını gösteren bir sayfada daha baktığımda yine aynı sorun var. Özellikle saha mesafesi yakın ama FTTC olan adreslerde bu soruna çok sık denk geliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt