Aboneler için ayrılmış portlar bunlar. Sayıları hazır bölünür sayıda olduklarından dolayı bazen daire sayısından daha fazla olabiliyor. PLC adı verilen bir ara parça yardımıyla bir fiber kıl 4-8-16-32 şeklinde bölünüp dairelere hizmet sağlanıyor.İçini açtığımızda bunlarla karşılaştık. Ekli dosyayı görüntüle 941
Çalışmalar ilerliyor yani iyi.Aboneler için ayrılmış portlar bunlar. Sayıları hazır bölünür sayıda olduklarından dolayı bazen daire sayısından daha fazla olabiliyor. PLC adı verilen bir ara parça yardımıyla bir fiber kıl 4-8-16-32 şeklinde bölünüp dairelere hizmet sağlanıyor
İçi yüksek ihtimalle zaten o kutu oraya takılmadan önce bile hazırdı. Çünkü PLC dediğimiz parça belirli sayılarda bölünüyor, 4-8-16-32 şeklinde orantılarla. Örneğin 14 daireli bir bina olduğunu düşünelim, bu bina için takılan kutuda 16 adet porta bölme sağlayan bir PLC bulunur. Ancak bina 14 daireli olduğundan 2 port boştadır.Çalışmalar ilerliyor yani iyi.

Aşırı rezalet bir işçilik yapmışlar demek isterdim de. İşçilik yapmışlar demenin bile fazla geldiğini fark ettim. Rezalet gerçekten.Yeni güncellemeyle geldim @sanjaytr_ . Türk Telekom twitlerimi görmüş aradı dedi ki sizin başvrunuza devam edemiyoruz çünkü bölgede yoğunluk var, yeni başvurular kapanmış, bölge müdürlüğü öyle demiş, bölgemizi 2026'da değerlendireceklermiş gibi vız vızladıDedim, hanımefendi öyle de, bizim şu an kullandığımız altyapı arızalı, onu ne yapacağız? O konuda bize bir bilgi verilmemiş sadece aboneliğin dolu olduğunu yeni aboneliğin yapılamayacağını söyledi. Arıza çalışması bile yokmuş. 2 hafta önce kuruluma gelen adam bize kablonun sinyal zayıflığı olduğunu, düzeltilmesi için bir ekip gelip bakacak demişti. Şimdi ne hali hazırda olan arıza çözülüyor, ne de başka internete geçebiliyoruz. Fiyasko.
Güncellemeye gelirsek, bugün fark ettik ki türk telekom kutusuna gelen siyah bir kablo var. O binanın dışına çıkıp üst sokağa gidiyor, aşağıdaki fotoğraftaki gibi toplanıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 971
Bu kablo aynı şekilde yukarıdan karşı sokaktaki hali hazırda FİBER olan binaya da gidiyor (bayadır fiber kullanıyorlar)
Ekli dosyayı görüntüle 972
Bu binanın kutusu da şöyle
Ekli dosyayı görüntüle 973
Buradaki altyapı aktif bayadır kullanıyorlar da niye bizim binadan çıkan kablo üst sokağa gidip orada birleşip sonra bu binanın kablosunun olduğu yere gidip orada toparlanmış onu çözemedim.
Gerçekten İstanbul'un göbeğinde nasıl şöyle bir hizmet veriyorlar anlamış değilim. Haftaya müdürlüğe gitmeye çalışacağım daha detaylı bilgi alabilmek içinAşırı rezalet bir işçilik yapmışlar demek isterdim de. İşçilik yapmışlar demenin bile fazla geldiğini fark ettim. Rezalet gerçekten.
Konuya dönersek fiber olan binanın oradan size fiber çekmeye çalışmışlar gibi duruyor dışarıdan baktığımızda. Müdürlüğe gidip konuşsan belki sinyal için bir ekip gelir. Şansını denemekten zarar gelmez. Görseller zaten var binana gelen kablonun binandaki kutunun vs.
Hiçbir odaya katılmadınız.