İnceleme Otomagazasi.com Güvenilir Mi?

Merhaba arkadaşlar.

Az önce sosyal medyada karşıma çıkan bir reklam aracılığı ile otomagazasi.com sitesini buldum. Sitedeki fiyatların fazlasıyla uygun olmasından kaynaklı şüphelendim ve araştırmaya başladım.

İnternet üzerinden alışveriş yaptığınızda sitenin güvenilirliği için ilk adım her zaman sitenin URL'sinin düzgün olmasıdır. URL tarafında bir problem olmadığı için burada bir sorun yok.
Daha sonra menülerin ve eklenen sayfaların çalışıp çalışmadığını kontrol edebiliriz. Burada da bir sorun görünmüyor.
Üçüncü adım sitedeki görsellerin nereden alındığı çok önemli. Görsellerin tamamı siteye yüklenmiş. Fakat bazı görsellerin Gemini tarafından yapıldığı anlaşılıyor. Bu yüzden biraz şüpheli yaklaşmakta fayda var.
Bundan sonra artık siteyi bir alışveriş sitesi olarak değerlendirerek Vergi No, Sicil No ya da MERSİS No bulunan bir sayfa bulmamız gerekiyor. Genellikle sözleşme sayfaları ya da iletişim sayfalarında bazen de hakkımızda kısmında bu bilgiler bulunuyor. Eğer bu bilgiler bulunmuyorsa alışveriş yapmamayı tercih etmeniz daha iyi olur.

Bu sitenin Üyelik Sözleşmesi sayfasında bulabiliyoruz.
1769781379156.png
Buradaki Vergi No ya da MERSİS No ile şirket hakkında sorgulama yaptığımızda
Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'nde arama kriterlerinize uyan bir ticari işletme veya şirket bilgisi bulunamamıştır.
uyarısı ile karşılaşıyoruz.

Bu uyarı ne anlama geliyor diyorsanız eğer bu uyarı, Ticaret Bakanlığı tarafından böyle bir şirket kaydı olmadığı yani otomagazasi.com sitesinde belirtilen şirket aslında yok.

Aslında olmayan bir şirketi var gibi gösteren bir site aslında olmayan bir ürünü de var gibi gösterebilir.

Bu yüzden bu site güvenilir değildir. Alışveriş yapmayı tercih etmemenizi öneriyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Geri
Üst Alt