Türk Telekom Kapıya Fiberi Getirdi Ama "Altyapı Yok" Diyor!

Selamlar arkadaşlar,

İzmir / Torbalı bölgesinde yaşıyorum. Yaklaşık 20 gündür binamın girişine kadar turuncu ve gri fiber kablolar çekilmiş durumda. Kablolar rulo yapılmış şekilde duvarda asılı duruyor. Sadece binada değil, sokaktaki direğe kadar da fiber çekimi yapıldı.

Ancak ne binaya ne de direğe sonlandırma kutuları takılmadığı için süreç yarım kalmış vaziyette. Durumu BTK ve LinkedIn üzerinden iletmeme rağmen, Türk Telekom'dan gelen cevap tam bir "kopyala-yapıştır" faciası: "Altyapı dönüşümü henüz gerçekleşmediği için Fiber sunumu mümkün değildir, altyapı yoktur."

Fiziksel kablo kapımda asılıyken, sistemde hala bakır altyapı göründüğüm için "yok" denilip dosya kapatılıyor. Belli ki saha ekibi kabloyu çekip kutulamayı yapmadan işi bırakmış, genel merkezdeki memur da sadece sisteme bakıp "altyapı yok" diyor.

Bağlı olduğum Karabağlar Bölge Müdürlüğü bana çok uzak. Oraya gitsem bile sorunumun çözüleceğinin garantisi yok; muhtemelen "sıranızı bekleyin" deyip başlarından savacaklar. O kadar yolu boşa tepmek istemiyorum.

Daha önce bu "kablo var ama sistemde yok" paradoksunu yaşayan var mı? Bölge müdürlüğüne gitmeden, bu kutulama işlemini yaptırabilmenin veya saha ekibini oraya tekrar göndermenin bir yolu var mıdır? İçeriden yardımcı olabilecek veya yol gösterecek birileri çıkarsa çok sevinirim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2026-04-15 at 11-09-00 Tuketici Bilgilendirme (Cevap Vermeyiniz!) - ognksc@gmail.co...png
    Screenshot 2026-04-15 at 11-09-00 Tuketici Bilgilendirme (Cevap Vermeyiniz!) - ognksc@gmail.co...png
    95,3 KB · Görüntüleme: 17
  • 1776240572872.jpg
    1776240572872.jpg
    746,4 KB · Görüntüleme: 15
  • 1776240572893.jpg
    1776240572893.jpg
    660,9 KB · Görüntüleme: 15
  • BBK blur.png
    BBK blur.png
    12,1 KB · Görüntüleme: 15
Selamlar arkadaşlar,

İzmir / Torbalı bölgesinde yaşıyorum. Yaklaşık 20 gündür binamın girişine kadar turuncu ve gri fiber kablolar çekilmiş durumda. Kablolar rulo yapılmış şekilde duvarda asılı duruyor. Sadece binada değil, sokaktaki direğe kadar da fiber çekimi yapıldı.

Ancak ne binaya ne de direğe sonlandırma kutuları takılmadığı için süreç yarım kalmış vaziyette. Durumu BTK ve LinkedIn üzerinden iletmeme rağmen, Türk Telekom'dan gelen cevap tam bir "kopyala-yapıştır" faciası: "Altyapı dönüşümü henüz gerçekleşmediği için Fiber sunumu mümkün değildir, altyapı yoktur."

Fiziksel kablo kapımda asılıyken, sistemde hala bakır altyapı göründüğüm için "yok" denilip dosya kapatılıyor. Belli ki saha ekibi kabloyu çekip kutulamayı yapmadan işi bırakmış, genel merkezdeki memur da sadece sisteme bakıp "altyapı yok" diyor.

Bağlı olduğum Karabağlar Bölge Müdürlüğü bana çok uzak. Oraya gitsem bile sorunumun çözüleceğinin garantisi yok; muhtemelen "sıranızı bekleyin" deyip başlarından savacaklar. O kadar yolu boşa tepmek istemiyorum.

Daha önce bu "kablo var ama sistemde yok" paradoksunu yaşayan var mı? Bölge müdürlüğüne gitmeden, bu kutulama işlemini yaptırabilmenin veya saha ekibini oraya tekrar göndermenin bir yolu var mıdır? İçeriden yardımcı olabilecek veya yol gösterecek birileri çıkarsa çok sevinirim.

Teşekkürler.
hocam her işi ayrı taşeron ekip yapıyor bu kabloyu bir taşeron firma çekiyor ödemesini alıyor ardından kutu takılması için başka bir taşeron şirket oluyor en sonra ek yapması için başka bir firma süreç bu şekilde işliyor ne zaman geleceği muamma biraz daha kutu bile takılmamış sizde

Selamlar arkadaşlar,

Teşekkürler.
binana kadar fiber kablo çekilmiş. Daha birden fazla aşama bulunuyor. Bu yüzden henüz fiberi sisteme girmezler. Bu aşamalardayken hızlandırmanın pek bi yolu bulunmuyor tanıdığın vs yoksa.

Aynı durumdayız. Aralık başı eve kadar (mustakil ev) kablo çekildi. Hala altyapı gözükmemekle birlikte kablo çekilen sokaktaki apartman fibere başvurabiliyor, müstakil evler başvuruyor. Bunun saçmalığını defalarca yazmama rağmen altyapı yok deyip geçiyorlar. En son en kısa sürede halledeceğiz diyorlar, o da senelerce sonra herhalde. Boşuna uğraşma sinirini bozma, bozduğuna değmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt